Les exèquies de Jordi Barre tindran lloc dissabte a la catedral de Perpinyà;

Jordi Barre va néixer el 7 d'abril del 1920 a Argelers de la Marenda.
Va començar la seva carrera artística en una orquestra de ball on cantava en francès.
A partir del 1963 va començar a cantar i enregistrar discos tots en català.

Des de Barcelona amb els peoners de la Nova Cançó, tot passant per Mànchester, l'Alguer, París (l'Olympia, Bercy)... i fins al llunyà Japó, les més grans sales d'espectacles li han fet un triomf.

Recorregut prolífic durant el qual Jordi cultiva els gèneres musicals més diversos, com el teatre musical dels Angelets de la Terra o dels Reis de Mallorca, per arribar a la creació simfònica, la cantata "O Món" sense oblidar el Fanal de Sant Vicenç i l'Estudiantina d'Illa.

Una carrera rica de milers d'espectacles, de més de dues centes cançons, d'una vintena de discos i de múltiples emissions de televisió.

El seu repertori, inclou poemes d'autors catalans com Joan Tocabens, Joan Amade, Joan Cayrol, Jordi Pere Cerdà, Nicole Chanton, Lluís Andreu, Joan Pere Lacombe Massot, Andreu Barrere, Joan Bosc, Roger Camprodon, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner i Joan Maragall i textos propis, comèdia musical, cançó infantil i tradicional, i peces simfòniques.

El 1982 li fou lliurat el Disc d'Or.
Ha rebut altres guardons com el premi Joan Blanca a favor de la defensa del català el 1999, la Creu de Sant Jordi el 1992.