Correfoc i castells a Occitània

altEnguany el poble de Lopian, en el marc de la festa llenguadociana, ha invitat la cultura catalana. Aire Nou de Bao hi era present amb Diables, Bruixes, Sorollosos, Grallers, i Castellers. però no únicament Aire Nou hi era, ha estat una sorpresa i un plaer de compartir el cap de setmana amb Crescendo i els Gegants de Taltahull.

Un cap de setmana occità a fer passavila. El poble és mitjà, menys de 3.000 habitants, envoltat de muralles, una passejada força simpàtica.

 

El dissabte hem arribat, preparat el correfoc realitzat amb horari poc usual... iniciàvem el ball de diables a 2/4 de 8 del vespre.

Diables i Bruixes feien cremar les primeres carretilles al ritme dels Grallers i Sorollosos per un públic poc avisat però molt interessat. ha estat molt complicat d'atreure els més agosarats, però al cap i a la fi uns quants occitans han ballat amb els catalans.

alt

encesa conjunta

Estranyament el correfoc s'acabà a 2/4 de les 9 i tothom a taula.  Un sopar de gran qualitat amb a vegades una espera important entre plat i plat el que justificà la gosadia de les gralles, sempre apunt per a animar, pujaren a l'escenari i feren ballar uns quants airenovencs.

alt

El grup nord-català Crescendo agafà el relleu i passà per les taules presentant i cantant un repertori eclèctic de la cançó catalana. A final d'àpat feren ballar la gent.

Seguí una nit a pocs quilòmetres  de Lopian on continuàrem la festa, esperant el diumenge.

Finalment no actuàrem a plaça, però sí que aixecàrem castells matí i tarda enmig d'animals teutònics

 alt

a final de tarda el batlle del poble, una persona atípica, que ens havia acompanyat al llarg del cap de setmana, pujà sobre una pinya

alt
el batlle amb els colors de la funció republicana...