Castells i Correfoc al Voló

alt

Dissabte 7 de maig, el vilatge del Voló celebrava la cultura catalana amb una actuació castellera, un correfoc i concerts.

Pels airenovencs la tarda va començar a les 6 amb una mica de passavila a càrrec de les Gralles i dels Sorollosos del Riberal

Actuació castellera amb A,ngelets del Vallespir i Castellers del Riberal. A les 18h30 començava l'actuació castellera amb pilars de 4 simultanis,, són els Angelets, fills del Vallespir que obrien plaça amb un 3de6, continuaven amb un 5de5 "net", una torre  amb acotxaneta, i acaben amb pilar de 4.Els Castellers del Riberal descarregaàvem el 3de6, 4de6, 3de6 amb agulla i pilar de 5.

A final de l'actuació castellera, s'ha aixecat una escala 7x7 abans d'anar a preparar el correfoc, el primer que acollia el centre ciutat del Voló. 

unes fotografies:

 

alt alt alt
pilar d'entrada 3de6 Angelet 3de6 del Riberal
alt alt alt
4de6 3de6 amb agulla pilar de 5

el cap de colla ha dit:

En la Diada celebrada ahir al Voló hem complert amb els objectius fixats que eren: treballar un màxim de pinyes pensant en els castells de 7, i descarregar bons castells com el 3de6 amb agulla o el pilar de 5 que no havíem fet encara a plaça aquest any.

En el 3de6 i el 4de6, la pinya ha treballat molt i molt bé. Si en les ultimes actuacions hem pogut veure que els nostres troncs donaven confiança de cara als castells de 7, ara és la pinya que ha demostrat la seva seguretat. "..."

Vull felicitar tota la gent de pinya que ha estat molt forta ahir, però també vull felicitar en especial les crosses que han treballat, sofert i aguantat els nostres castells sense queixar-se.
La posició de crossa és segurament la més sofridora de tot el castell, ho hem pogut veure ahir. Gràcies pel vostre coratge.

Felicitats també pels castellers que han posat la nostra camisa per primer cop, i per aquells que s'han estrenat al tronc o a la pinya.

D'aqui pocs dies ja estarem a Identi'CAT, cada assaig és important de cara als objectius fixats a inici de temporada. També tenim actuacions que no ens hem de perdre com la d'Albi o la Bressolada.

I dimarts Assaig !!! Us esperem a 20h !

Rafael

Correfoc:

Diables i Bruixes del Riberal amb el suport de 40 municipis, del Consell General, del Consell Regional continuen demanant l'adaptació de la Directiva 2007/23/CE, menstretant cremen carretilles a tot arreu on se'ls demana. Fa uns dies cremaven carretilles per primera vegada a Lopian, a mitjans d'abril a Cànoes, la setmana entrant serà a Albí.

El 2011 se recordarà per ser l'any amb més vilatges nous que acullen correfocs..

alt

més fotografies de l'acte

un vídeo

 

Des d'Aire Nou de Bao agraîm l'organització de l'acte i tota la gent que ha fet possible aquesta festa.