Xena Trobada Nacional de Falcons de Catalunya

El diumenge 3 de juliuol del 2011, els Falcons del Riberal han participat a la desena Trobada de Castells de Catalunya a Malla.

altUna mica més de 50 airenovencs hi han participat, hi han construit figures però també hi han teixit lligams amb totes les colles de falcons.

Hi hem actuat amb dues parts, tot primer al lloc d'arribada a les 11 del matí construint dues construccions, i una escala de 8x9 de germanor.

al migdia totes les colles se trobaren per a realitzar la trobada, aquesta amb les 10 colles actives, 4 construccions per colla, una organització impecable on hem tots pogut gaudir de les construccions de les altres colles.

a  l'hora del dinar i parlaments el nostre cap de colla ha estat particularment escoltat, vos transcrivim les seues paraules

Benvolguts amics falconers

Des de les terres del nord de Catalunya és un plaer per tots els Falcons del Riberal ser presents aquí, en aqueixes terres d'Osona, un any després la Trobada que celebràvem a Perpinyà, hem pogut tornar a veure amics i companys de totes les colles i ben segur els nostres padrins de Vilanova.

En nom de la colla vull agrair la colla de Malla que ens ha molt ben rebut en aquesta gran Diada per a celebrar aqueixa Trobada nacional dels Falcons de Catalunya. La nostra presència avui en aqueixa Trobada Nacional de tot Catalunya i nosaltres com a catalans del nord em sembla molt important, a un moment en què la Generalitat de Catalunya ha fet un gran pas enrere de cara a les entitats associatives de la Catalunya nord.

De què vull parlar?

Fa uns anys la generalitat havia creat un Departament (el de VicePresidència) des del qual se gestionava els Casals i altres entitats culturals dels Països Catalans. Nosaltres Falcons del Riberal, com a membre de l'associació Aire Nou de Bao en féiem part. Però fa unes setmanes hem après amb sorpresa que a partir d'ara  les entitats catalanes del nord, com la nostra dependrien del Departament de les Comunitats Catalanes de l'Exterior. És una vergonya!

De l'exterior de què?

Perdoneu-me però si aquest canviament pot aparèixer simbòlic, per nosaltres és un insult de cara a la feina que fem per a perseguir fent viure la cultura catalana a la Catalunya nord. No podem acceptar que aqueixes terres septentrionals, que aqueix territori reconegut com a Bressol de catalunya sigui considerat com a terres de l'exterior.

Nosaltres sem pas una associació forana!

A més totes les seccions d'Aire Nou, que sigui falcons, castells, correfoc o ball del drac fan part de les Federacions Ncionals de Catalunya. Sem pas catalans de segona zona, sem catalans de ple drets, com tots vosaltres i necessitem el vostre suport per a nos fer respectar per la Generalitat de Catalunya.

Visca rels Falcons de Catalunya, he ben dit de TOT CATALUNYA que siguin del Sud, de l'Est, de l'Oest o del NORD!

unes fotografies de la Trobada:

alt

alta l'esquerra, els viatges organitzats,

a dalt la mainada prepara noves activitats...

alt

alt

escala de germanor

al programa de la trobada moltes figures, una diversitat que coneix els límits que coneix la imaginació.

Pires i tripires, escales, flors, pilars, ventalls, vols, serres, i més construccions on se combinen estètica, acrobacia, finesa, força, equilibri...

superar reptes, cada colla ha donat el millor que podia al moment present.

aquí una pira de 12 de la mà dels falcons de Vilafranca

alt

alt

unes figures de la mà dels Falcons de Llorenç de Penedès

 

Més fotografies