Els Diables, Sorollosos i Gralles del Riberal a l'Aquelarre 2011

alt

Els Diables de Cervera, els Carranquers

ens han invitat a participar a la XXXIV ena edició de l'Aquelarre, edició que correspon als 600 anys de la primera referència escrita dels diables de Cervera. Referència que simbolitza l'inici de la tradició a Cervera.

Sis segles de tradició són molts anys, molts anys que donen una experiència, una manera de fer, qualitat... i el públic no s'enganya quan hi acut massivament. Si aquelarre significa festa de les bruixes, la festa s'ha convertit amb la festa del foc. De correfocs n'hi ha molts i cada dia. Nosaltres hem participat el divendres. Era un correfoc de plaça, enceses i carretillades s'han succeït i el públic avisat hi ha participat de bona manera.

Una hora amb foc divers, foc que anava creixent per acabar amb una encesa conjunta. Però el dia fort de l'Aquelarre és el dissabte. La tarda s'hi presenten colles infantils, la colla carranquers infantil de la ciutat, la colla infantil amb la Tarrasca i una colla invitada, enguany era la de Llorenç de Penedès.

La nit és tot un altre nivell, un altre món, difícilment explicable per qui no l'ha viscut. Desenes de milers de persones (parlen de 30 a 40.000 persones) ocupen els carrers i places per a acompanyar els carranquers. Un públic vingut per a disfrutar, passar-s'ho bé a sota el foc o tot simplement mirant el foc.

Volem agrair els Carranquers per a la invitació i per a haver-nos donat l'oportunitat de compartir unes hores una experiència magnífica.

unes fotografies

alt

encesa conjunta plaça de la Peria

alt

el Drac dels Carranquers

alt

encesa de volcanets

alt

colla infantil

alt

Tarrasca de la colla infantil

més fotografies

 

N'han parlat: