Castells i correfoc per la Festa Major d'Argelers

Dissabte 24 de setembre Castellers, Gralles, Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal celebraven Cosmes i Damià sants patrons d'Argelers.

altMés de 80 airenovencs han participat a la Festa Major d'Argelers fent castells i correfoc. El juliol ens conctaven de la TV francesa France 5 per a l'emissió Echappées Belles. Una emissió de TV que roda el món fent reportatges. La setmana del 18 al 25 de setembre visitava Catalunya nord. S'ha fet imatges de la costa a la muntanya, de Cotlliure a la Cerdanya. 

S'ha gravat imatges de rugbi a XIII, de cuina catalana, d'escoles, ... i de cultura popular. És també per a fer imatges que Aire Nou intervenia a Argelers.

El matí els Castellers del Riberal entraven plaça del Ball amb un pilar de 4 caminat acompanyats per les Gralles del Riberal. A Plaça han descarragat un 3de6, 3de6 amb agulla i un 4de6. Els castellers s'han acomiadat amb un pilar de 4 aixecat per sota, deixat net i xop ja que amb uns segons un grop feia fúger el públic i mullava els més valents. Més valents que encara trobaven ganes de ballar.

A la nit  Diables i Bruixes al ritme dels Sorollosos posaven el foc a plaça Gambetta.

alt

 

Més fotografies

L'emissió gravada a Catalunya nord serà publicada els 

  • 19 d'octubre a les 20h35
  • 27 de novembre a les 15h

Des d'Aire Nou agraïm

  • l'equip de l'emissió "Echappées Belles" per l'interès i l'escolta.
  • la municipalitat d'Argelers per haver incluït castells i correfoc en els actes de la Festa Major
  • i tots els airenovencs que han participat ...