Diades Airenovenques 2011 ja són història

alt

teatre, xerrada, concerts, correfoc, castells...

han puntuat els 4 dies de les Diades. Evacuem tot seguit la història del mal temps que nos ha acompanyat els tres primers dies, temps que segurament ha perjudicat la participació del públic.

Aquestes Diades s'han fet dins la quasi  intimitat, però val la pena destacar l'obertura de les Diades amb la presentació d'una obra teatral nord-catalana, enguany el Grup Ultrera celebra 40 anys. Aquests 40 anys seran materialitzats per la publicació d'un llibre, recull de les obres del Jaume Llong.

El segon dia s'ha presentat el darrer llibre del Joan-Lluís Lluís, A Cremallengua. Un llibre important que ens dóna una visió del món de les llengües, de les seues vides i també de les seues morts. Un llibre que a travès la histò de milers de llengües del món, nos pot ajudar a pensar el futur de la llengua catalana.

El dissabte era dia d'un intercanvi entre músics occitans i catalans, el segon pas d'una encontra que generarà segurament més trobades

Músics del Conservatori del Tarn, de Perpinyà i gralles d'Aire Nou

. el dissabte haestat també l'oportunitat de realitzar un correfoc a Bao, el vintè acte de foc del 2011.

correfoc bao catalunya nord

I finalment castells i falcons han cloturat les Diades.

alt

alt

un sincer agraïment a tots els que han fet possible aquesta festa: el grup Ultrera, Joan-Lluís Lluís, alumnes del Conservatori del Tarn, del Conservatori de Perpinyà, Guixot de 8, els Falcons de Vallbona d'Anoia i evidentment a tots els airenovencs, aquests que han actuat i més especialment als que han ajudat a organitzar, preparar, acollir, endreçar...