Sant Andreu 2016 a Vinçà

Correfocs i castells per a celebrar la sant Andreu amb els Casal del Conflent a Vinçà.

La sant Andreu és una de les festes tradicionals més antigues del Conflent. Aquests darrers anys el Casal del Conflent hi aporta cultura popular. S'hi pot viure un programa ric i diversificat amb conferències, concerts, gegants, correfocs, castells, cercaviles...

 

Els Diables, les Bruixes, els Sorollosos i Hamlet hi érem invitats el dissabte vespre per a participar al correfoc organitzat pels Nyerros del Conflent. Un correfoc dins les regles amb, enguany l'afegitó d'un aire humid que no deixava pujar el fum. 

Castellers i Gralles hi érem invitats el diumenge per a l'actuació castellera, una actuació amb els Pallagos del Conflent i els Esperxats de l'Estany.

A la primera ronda hi hem descarregat el divuitè castell de 7 de la temporada, tot un record per la nostra modesta colla. A la segona ronda el 4de7 se va desquadrar i vàrem optar pel 3de7 amb agulla que nos va tornar a caure a la sortida dels terços. A la tercera ronda vàrem descarregar un 4de6 amb agulla abans d'acomiadar-nos amb 2 pilars de 4 simultanis, un dels quals per sota.

 Fotografies del cap de setmana

Un agraïment al Casal del Conflent, als Nyerros i Pallagos per a invitar-nos.