Castells i falcons a Baixàs

El diumenge 22 de gener érem invitats a fer castells a Baixàs.

Pels Castellers del Riberal era la primera actuació de la temporada, en un marc poc habitual, la presentació dels desitjos del batlle a la població amb una presència important de responsables polítics i institucionals de tota mena. Més de 90 components de la colla entre gralles i castellers havien vestit la camisa verda.

Els airenovencs acabàvem de saber que Naïm havia anat a retrobar les estrelles, és així que vàrem començar l'actuació amb un emotiu pilar de dol. 

Tot seguit vàrem agafar la mida de la sala, el pilar de 4 tocava el sostre i a fora la pluja no permetia pas de fer castells.

És així que abans del dinar vàrem aixecar castells de 5 nets i pilars de 3 nets.

Uns quants discursos, un aperitiu dietètic i finalment el moment tan esperat: la degustació del freginat de Baixàs. Un plat excel·lent a base de carn de bou. Formatges i postres engolits, vàrem posar la faixa de nou, aquesta vegada per a fer falcons: un vol de 4 i una escala de 7x8 abans d'acomidar-nos amb pilars de 3 nets... acomiadar-nos? No exactament, vàrem fer pujar el batlle a sobre la pinya per a fer un pilar de 3 abans d'endreçar la faixes.

Felicitats a tota la gent que ha vingut, més especialment a la Sonia, l'Ali i l'Iliess.

Un agraïment a la municipalitat de Baixàs i al batlle que s'ha compromès a fer-nos hi tornar, aquesta vegada al centre del vilatge amb un temps més clement.