Ressenya AG 2017

El 20 d'octubre del 2017, a 19H30, a Bao, els membres de l'Associació Aire Nou de Bao s'han reunit a la Vilbau, seu social de l'entitat, en Assemblea General, sobre convocatòria del President.

L'Assemblea era presidida pel Sr. Bernat Casals, President de l'Associació amb la tresorera, Sra Marie Lopez.
Més de la meitat dels membres eren presents o representats . Així doncs, l'Assemblea ha pogut deliberar vàlidament, en conformitat amb l'article 10 dels Estatuts de l'Associació.

Ordre del dia :

  • Balanç moral, financer, d'activitats.
  • Aprovació del Pressupost.
  • Renovació dels mandats dels membres del Consell d'Administració.
  • Elecció de la mesa.
  • Intervenció dels elegits.

A nivell del balanç moral, el President subratlla la importància de l'Associació dins l'àmbit cultural nord-català. Regràcia tots els membre de l'Associació per la llur presència tot al llarg de l'any, sapiguent que hi ha també una vida en fora d'Aire Nou.

Reconeix la valentia i l’abnegació de tots els airenovencs que responen a les convocàtories sigui per actuacions clàssiques, sigui per actuacions d’ajudes com el Correllengua, la Bressolada, el nom de la Regió o la democràcia a Catalunya Sud.

Recorda que el repte pel futur serà de reclutar gent per ser més confortables en quantitat de membres per totes les activitats de l'Associació .

Recorda que Aire Nou no és només una Colla Castellera, que hi ha d’altres activitats al si de l’Associació però sobretot que l’objectiu és la defensa i la promoció de la llengua i la cultura catalanes i la defensa del país.

El President recorda la necessitat de les actuacions pagants que permeten fer funcionar l’Associació.

El President recorda que obres s’han fetes al local i que se demanarà a l’ajuntament d’estudiar la possibilitat d’utilitzar la part alta del local de moment perduda.

Es recorda que cal mantenir net el local i reconeix que esforços han estat fets. Insisteix sobre les inscripcions imprescindibles pel funcionament de les activitats, que cal fer silenci als assajos i quan la gent comunica i que cal ser present a la pinya pels assajos i no ser a discutir i/o jugar amb els telefons.

Se recorda a la Municipalitat de ser més presenta al nivell de la llengua, amb els noms dels carrers, Aire Nou en fa 2 cada any, de no descuidar de posar « Casa de la Vila » al nou ajuntament, i recordar que s’ha evocat un monument als Castells.

Pel balanç financer, tots els presents han tingut el document de la tresorera que fa aparèixer un lleuger benefici sobre un pressupost d’aproximadament 100 000 euros. Les subvencions representen cap a 13% del pressupost global, lo que és molt bé . S’agraeixen les entitats que ens ajuden (el Consell Departamental i el Consell Regional).

El President regràcia i recorda l'ajuda de l'Ajuntament per les sales que deixa i per les coses que paga per lo que organitzem a Bao.

El balanç d'activitats és d'un bon nivell. Molts castells de 7, moltes sortides, tan pels Castellers que pels Diables i Falcons sempre amb Tambors i Gralles.

A notar la creació d’una nova secció músical : el Sac de Gemecs.

El President recorda la sèria d’esdevenimencials organitzats per l’Associació que malgrat les fortes participacions del públic lamenta la poca presència baotenca.

S’agraeix la municipalitat de Pesillà de la Ribera i l’Associació Pau Berga per les llurs recepcions.

Se subratlla l’edició d’un llibre sobre la Festa Major a Bao fa temps.

Per acabar, cada cap de secció ha fet el punt sobre la seua activitat, punt generalment positiu.

Tots aquests punt han estat adoptats a la unanimitat.

Tots els membre del Consell d'Administració s'han tornat a presentar amb l'aprovació de la gent presenta.
La mesa ha estat reconduïda .

El consell d'administració es compon de : Hervé Pi, Elena Pi, Gil Rius, Antoine Ramos, Dolors Serra, Simona Casals, Joan Carcassona, Miquel Casenove, Mark Rodriguez, Daniel Cunat, Esteve Rigaudie, Guillem Dalmau, Laia Casals, Pere Loreto, Thierry Miffre, Vanessa Fauchier, Rafael Renyé, Marie Laure Rius, Joana Serra, Marie Lopez, Bernat Casals.

La Mesa : President, Bernat Casals, Secretària, Joana Serra i Tresorera Marie Lopez.

Les personalitats presentes, el Batlle de Bao, Patrick Got i la seva adjunta, Jeanne Ouros, el Senyor Josep Puigbert, Director de la Casa de la Generalitat han intervingut.

El Batlle ha reconegut que debem ser l’ entitat implicada per la defensa de la catalanitat més potenta de Catalunya nord. Una entitat important sobretot en aquests moments on la democràcia era « bafouée ». La municipalitat seria sempre rere nostre per a ajudar-nos.

El Senyor Puigbert ha agraït el nostre compromís que se nota ja entrant al local. Ha estat agradablament sorprés per la diversitat d’activitats, una diversitat que dona força . Ha estat sorprés també de veure tanta gent per una AG i sobretot gent de totes les edats i molta presència de joves.

A 20H30 s'acabava la vint-i-tresena Assemblea General de l'Associació Aire Nou de Bao.

Bao, el 29 d’octubre 2017.