Diables solidaris

Dissabte a dos quarts de quatre de la tarda marxaven 11 airenovencs motivats cap a Torroella de Montgrí.
Anaven a afrontar fred i la tramuntana que bufava a més de noranta quilòmetres per hora per a cridar ben fort per la democràcia i la llibertat.

Els diables del Riberal i els Nyerros del Conflent han participat en un acte de foc per a exigir la llibertat dels presos polítics.

La trobada ha estat convocada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, en col·laboració amb la seva Territorial Nord.

Després de la lectura d'un manifest ensenyant el rebuig dels diables catalans a la intervenció de la Generalitat de Catalunya, un correfoc amb més de 150 diables i tabalers d'arreu de Catalunya van animar el poble de Dolors Bassa un torroellenca empresonada per les seves idees.

Actuacions dels tabalers, encesa d'un llaç de foc, ball del drac de la Bisbal, encesa junta van precedir una tronada monumental d'un kilòmetre (100 metres per cada presoner polític).

Finalment, tothom va oblidar el fred i la tramuntana per guardar el record, d'una nit d'amistat o Airenou amb els seus mitjans dona suport als germans del sud.

Més fotografies

GiL