Festa major 2018, castells i calçots

Diumenge 28 de gener Aire Nou de Bao va participar a la Festa Major de Bao

Castells i calçots eren al menú.

El dissabte a la tarda una desena d'airenovencs se trobaven a la Vilbau per a preparar la salsa romesco, la salsa dels calçots i el diumenge a les 7:30h uns altres encenien el foc per a fer torrar els calçots.

 

IMG 0194 festa majorBao té la particularitat de tenir només una Festa Major, i aquesta és a l'hivern, és Sant Vicenç, i l'altra particularitat és que des de fa uns anys no se celebra més els dies de Sant Vicenç, però se celebra un cap de setmana proper.

 

El 1997 Aire Nou de Bao hi participava per primera vegada aixecant el primer castell (3de5) i el primer pilar de 4 nord-catalans. D'ençà, any rere any els Castellers del Riberal actuen per Festa Major i des del 2012 hi proposa una calçotada popular, una calçotada on hi participen 300 persones per limitació d'espai.

IMG 0260 festa major 

IMG 0265 festa majorEls castells del 2018.

Gralles i Sorollosos han animat l'abans actuació, plaça de la Font i l'actuació s'ha realitzat a partir de les 11:30h a la Plaça de l'Església amb 2 pilars de 4, 3de6 amb agulla, 4de6, 3de6 i pilar de 5, tot descarregat. 

La calçotada.

Acabats els castells, feta la fotografia tradicional on tots els baotencs estan invitats, nos sem encaminats a la Vilbau per a tastar calçots i salsa, saltsitxa i rosta, formatge i coques. El Ramon Gual va animar la tarda amb cançons tradicionals i adaptacions. Una tarda perfecte.

Una agraïment a la municipalitat i a tots els airenovencs que ho han fet possible. Hi tornem el 2019.

Una festa on s'ha recordat la injustícia: el 2018 hi ha presos i exiliats polítics.

IMG 0270 festa major

 

Les fotografies

La Festa Major de Bao a mitjans del segle XX

portada llibreta