Ressenya Acampada Joves

Del 13 al 15 d'abril els joves airenovencs han acampat a Òpol, 

L'acampada dels joves (és de 13 anys) té com a objectiu principal transformar-los en monitors per demà. 3 dies per a pensar, preparar, gestionar... activitats per a altres.

Divendres 13 d’abril :

Hem sortit del local cap a les 8 del vespre. Hem arribat a "l'eco-gite" d'Òpol sota la pluja, que ens ha acompanyat fins al diumenge. Així que hem decidit deixar les tendes al cotxe i instal.lar-nos dins la sala gran.
Hem sopat i fet els grups d’activitats.

acampajoves 01

Dissabte 14 d’abril

Quan ens hem despertat, hem conegut tots els animals de la granja : un cavall, una poltra, una truja, gallines, gossos, ocells, etc.

acampajoves 02

Després d’haver esmorzat, hem començat les activitats. Al matí hem agafat els 3 grups per separat i cada grup ha anat passant sobre 3 mini-jocs, de manera simultània. Els jocs del matí tenien com a objectiu, donar exemple als joves d’activitats que se poden organitzar i amb quins objectius pels participants.

Un cop acabades les activitats, hem demanat a cada grup que organitzi un joc de pista pels altres 2 grups. Aquest joc de pista, s'havia de realitzar la mateixa tarda.

Després del dinar, cada grup ha pogut animar el seu joc de pista.

Hem espertinat i fet el balanç de les activitats. Els monitors hem pogut apreciar de manera molt positiva com cada grup s’ha implicat en l’organització i la realització dels jocs de pistes.

Després del sopar, hem explicat als joves la llegenda del capità Fernandez, que encara volta pel castell de Salvaterra. Hem continuat amb jocs de nit on tothom ha participat.

acampajoves 03

Diumenge 15 d’abril

Després de l'esmorzar, hem pujat caminant fins al castell de Salvaterra, hem pogut apreciar les vistes sobre tota Catalunya Nord, i hem fet un pilar.

Després de dinar uns entrepans, hem baixat fins al gite. 

Un cop a baix, hem fet la valoració general del cap de setmana, un cap de setmana on els joves han pogut descobrir una part de l'animació, preparant jocs de pistes i animant-los, han pogut valorar les facilitats i dificultats de l'exercici. Tots han expressat de manera positiva l'experiència, i les ganes de tornar a provar.
Després d'endreçar tot, hem tornat a casa !

Més fotografies