10 anys de Nit Castellera del Riberal

Dissabte 16 de febrer vàrem celebrar 10 anys de Nit castellera, pels 10 anys les gralles han tingut també un assessorament

Enguany els castellers han tingut els consells de dos Castellers de Sants, castellers de pinya. L'objectiu era de preparar la torre de 6 i els primers castells de 7 de la temporada.

Amb dues hores hem pogut descarregar la torre de 5 neta, els 3 i 4de6 nets que hem posat sobre la pinya sense els poms.

4de7

La presència dels Castellers de Sants han permés corregir posicions de gent de tronc i posicions de castellers de pinya.

La presència d'una bona part de la nostra colla ha permès posar els 3 i 4 de set fins a quarts i a final d'assaig posar el 5de6 sobre pinya.

Les gralles han aprofitat els consells de SI FA SOL, TOQUEM,

un grup de grallers vingut de Vilanfranca del Penedès.2 Gralles

3de6

L'assaig ha acabat amb un 3de6 acompanyat per les Gralles

Una mica d'aperitiu, sopar i xerrada.

xerrada

Xerrada

Els Castellers de Sants han presentat l'evolució dels 25 anys de la seua colla, una evolució constant, un creixement continuat. Nos han explicat l com el el per què la seguretat fa part de les seues obsessions. Els Castellers de Sants varen la primera colla a provar el casc. Aleshores una iniciativa contrevertida, però un casc que totes ls colles castelleres han adoptat.

Avui fan proves de pinyes "a l'antiga" quan fan castells folrats.

En seguint el Carles Esteve ha agafat la paraula per a recordar la importància de les gralles, però també i sobretot la importància de la qualitat de les construccions portades a plaça.

quan una colla castellera actua a plaça, proposa un espectacle, i per respecte al públic i a la camisa, l'espectacle no pot ser improvitzat.

és el missatge que ha vingut a fer passar als castellers i als grallers.

Cap obra de teatre seria presentada dignament sense uns assaigs curosos, sense que els actors sapiguin el text i l que han de fer.

aquesta evidència s'aplica també als castellers i grallers.

Els assaigs són primordials

Per a portar a plaça castells amb un màxim de seguretat, els castells han de ser preparats, realitzats prèviament a l'assaig. Cada casteller ha de saber el que ha de fer i com ho ha de fer i de la mateixa manera, les gralles i tabals han d'assajar amb el màxim de rigor per mor de presentar el millor.

Un agraïment sincer als Borinots, a SI FA SOL TOQUEM, als dos alancaires, a la desena d'Angelets i sobretot a tots els airnovencs que han participat a l'acte. Els que han posat la faixa, els que han bufat dins una gralla, els que han parat taula o els que han preparat el sopar...

Més fotografies

Etiquetes: Nit Castellera