50 anys de Castellers de Barcelona

Diada de les colles filloles...

El 17 de març més de 2000 castellers vinguts de 20 colles s'han trobat a l'antiga fàbrica DAMM per a celebrar els 50 anys dels Castellers de Barcelona.

Aquestes colles tenen en comú haver estat apadrinades per la colla de la Capital catalana.

La intenció era doncs de participar a una gran festa i és així que més de 80 gralles i castellers del Riberal han participat a la gran trobada.

Una "actuació a l'antiga", amb pilars d'entrada i de comiat simultanis, és a dir que cada colla havia de fer 3 rondes al seu ritme.

I ho sabem, als castells quan unes quantes persones s'ajunten a la teua pinya, sempre s'ha d'agrair, i és així que cada colla ha pactat amb una de les colles veïnes per a fer més importants les pròpies pinyes.

Pel nostre compte, hem pactat amb els Castellers de Lleida, realment tot un plaer de col·laborar, tot un honor de tenir la seua ajuda, una ajuda que nos ha donat les garanties necessàries per a encarar amb tranquil·litat els nostres castells.

Hem descarregat 2 pilars de 4 d'entrada, 3de6 amb agulla, Torre de 6, 3de6 aixecat per sota i pilar de 4 aixecat per sota. Castells que han conegut dificultats, però que s'han descarregat a la primera.

Els nostres veïns han descarregat 4de7 amb agulla, 3de7 i 4de7

Els Castellers de Barcelona han iniciat l'actuació amb un 5de7 amb tronc femení i han continuat amb un 4de8.

Destaquem que a milers de quilòmetres els Castellers de Sidney feien ells també el pilar d'entrada simultàniament amb totes les colles situades a l'antiga Fàbrica DAMM.
Agraïm els Castellers de Barcelona per la invitació i els felicitem pels 50 primers anys d'existència, que han segueixin molts més.

Les fotografies