El Soler 10 anys de classes bilingües

El dissabte 19 d'abril les classes bilingües del Soler celebraven 10 anys

 

Aire Nou de Bao hi va participar amb castells, gralles i sorollosos amb dos motius:

  1. celebrar que l'ensenyament del i en català a Catalunya faci història
  2. proposar a les famílies activitats lúdiques on la llengua catalana és la llengua usada en "normalitat"

Una mica abans de les 3 de la tarda teníem la botiga muntada i els primers airenovencs arribaven a l'espai Vives.

botiga el soler

Obrim un parentesi, la Botiga és un lloc important. Fa anys que no funcionava més i finalment tenim voluntaris que se ,'ocupen i que se n'ocupen amb passió. La Botiga té moltes funcions, evidentment vendre material i fer entrar uns uros a la caixa, però és sobretot un lloc d'informació, un lloc on la gent que nos veu actuar passa i troba les informacions bàsiques de la vida airnovenca. Per cert s'hi poden trobar llibres per la mainada, clauers, revistes... No dubteu, quan la veieu, apropeu-vos-en.

Tornem a l'espai Vives, teníem 30 minuts abans de sàller en cercavila, i vam aprofitar per a contactar amb famílies, contactes directes: posar faixa a la gent que volia descobrir l'activitat castellera

IMG 4890 el soler

és així que uns pares han fet uns pilars de 2 i han parat castells de 5 nets, així com mainatges també han fet pilars de 2.

Una estona més tard els Sorollosos obrien el passavila amb un dels darrers ritmes: el Xina

 

Tot seguit les Gralles s'afegien i donàven la volta al poble

IMG 4901 el soler

En tornar a l'espai Vives vàrem aixecar un pilar de 4, un 3de6, un 4de6net amb acotxaneta, un 7de5, un pilar de 4 aixecat per sota i un 4de5amb agulla net amb a segons els pares que havien guardat la faixa.

Felicitats a tots els qu han fet possible l'obertura d'aquestes classes bilingües, una necessitat que s'ha d'escampar a tots els municipis pel futur de la llengua catalana a Catalunya Nord.

Un agraïment per la invitació.

I com sempre, la colla fa els castells que se mereix. Al Soler no érem prou per a fer una gran actuació. Una llàstima, ho sabem, és quan nos mobilitzem tots que fem els castells més grans.

Les fotografies

Etiquetes: Castells