Mot del President 2007

Andreu DediesVet aquí que els dies s’allarguen i que el sol comença a esdevenir més calent : s’apropa l’hora de celebrar IDENTI’CAT 2007.

I sí, serà la sisena edició i esperem que sigui un èxit com ho han estat les precedents. Per això hi posem els mitjans habituals i a més enguany una novetat, el cinema , amb una pel.lícula divertida que agradarà a petits i grans. Amb aquesta nit de cinema volem mostrar que la festa en català és pas només folklore o Catalanades, sinó que també se pot fer espiant una bona pel.lícula o espiant teatre, com ja hem fet altres anys, amb el grup Ultrera.

A nivell musical tindrem representada la cançó rossellonesa amb el grup l’AGRAM i la música rock folk amb dos concerts, el divendres el del grup TITANI i el dissabte amb un grup que ja és molt conegut arreu dels Països Catalans i arreu del món com la CARRAU que nos fa l’honor de venir per presentar el seu nou CD.

També podrem disfrutar i ballar amb la música tradicional del grup nordcatalà CRESCENDO i ben segur amb les Sardanes, al moment de l’aperitiu del dissabte al vespre, sense descuidar el cant coral.

Tampoc hem descuidat la mainada ja que a més del cinema els hi dediquem tota la tarda del dijous. Tot això per dir que IDENTI’CAT és una gran festa per a tots i que totom i té la seva plaça ja que tot és gratuït , però no cal descuidar que també és una festa reivindicativa en favor de la nostra llengua, de la nostra cultura i també pels nostres drets de decidir qui volem ser, com volem parlar o escriure i ser respectats.

Pensi que tot això se pot aconseguir sense batalles o guerres o discriminació sigui quina sigui. Si sem nombrosos a assistir a una festa com aquesta mostrem una força que els polítics han d’escoltar i respectar.

Així doncs, veniu nombrosos a IDENTI’CAT 2007 i podreu veure espectacles, vos amusar i també reivindicar que la vida de cada dia aquí, a Catalunya Nord, esdevingui cada dia més Catalana i és així que aconseguirem fer una realitat dels Països Catalans.
Endavant gent, la nostra Identitat l’hem de mostrar, i visca l’IDENTI’CAT 2007

Andreu Dedies