Mot del President 2008

Albert SoléAmigues i amics , aquest any Identi'Cat tindrà coses noves!

Una setmana de festa total on la gent participarà a tots els tallers que li agraden!
Tota una setmana de festa que anirà del 1er al 8 de juny.
Aquest Identi'Cat tindrà nous responsables i sobretot molta gent jove.

 I finalment voldríem agraïr a tota la gent que fa que Identi'Cat sigui la festa del poble català !!
Aire Nou de Bao organitzà el 2002 la Primera Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord. El primer any l’èxit va ser rotund. Això ens va animar a tirar endavant.

Més que una festa és una trobada on podem constatar la realitat de la catalanitat a tots els nivells: amb la cultura popular (castells, diables, trabucaires, grallers, ...) però també amb la modernitat (Xerrades, concerts, ús de les noves tecnologies…)

En un moment on se parla molt de mundialització i de globalització, nosaltres reivindiquem la identitat. La nostra identitat: la catalana, la que tenim comuna amb la resta dels Països Catalans. No volem una identitat cultural uniformitzada que nos vingui donada pels mitjans de comunicació, on sembla que tothom hagi de menjar obligatòriament del mateix plat.

Identi’Cat és l’exemple d’aquesta manera de veure les coses, Identi’Cat és una realitat en marxa que no necessita grans discursos per se jusificar, és la demostració que Catalunya Nord pot ser viva, creativa i amb futur. Identi’Cat és una festa vertebrada per una llengua. Identi’cat és la reivindicació que catalanitat ritma amb modernitat. La llengua catalana és la llengua d’aquest país, dels que hi han nascut, i dels que hi han vingut a viure i l’estimen.

Identi’Cat reivindica el dret de la utilizació del català, a tot arreu :a l’administració, a les empreses, a l’ensenyament, a les plaques dels carrers… i a la festa. Tot això és possible, i aquests actes en són la prova..

Albert Solé