Mot del President 2009

amigues i amics,

tan lluny i tan prop, però la mateixa manera de fer la festa i de viure las nostres tradicions.

Aquest any Identi'Cat vos proposa el País Valencià ; és una novetat per a Catalunya Nord. Però no és estrany que tinguem la mateixa manera de viure les tradicions, sem el mateix país des de el nostre poble de Salses, fins al poble valencià de Guardamar del Segura.

Descobrirem també coses que no se fan a Catalunya Nord com l'esport de la pilota valenciana, d'altres que tenen relació amb activitats que coneixeu aquí, ja que la Muixeranga per exemple, que és un antecedent dels castells, encara d'altres, com les Falles, de les que tothom ha sentit a parlar, a Bao tindrem també la nostra falla ! O com les espectaculars bandes de música. I no ens oblidarem tampoc de les tradicions culinàries pròpies del País Valencià...

Cal saber que Catalunya Nord compta amb una gran quantitat de persones originàries o amb orígens del País Valencià, també a aquestes persones dediquem aquest Identi'Cat 2009.

I tot això haurà estat possible gràcies als amics de l'associació “La Taranina” del poble d'Agost, amb qui la nostra associació manté relacions de germanor des de fa anys.

No podem oblidar que Identi'Cat és a més d'una festa, un acte de reivindicació de la nostre cultura, de la nostre llengua i de les nostres tradicions. Amb la gent del País Valencià, ens uneix la cultura del foc, i per tant reivindicarem una vegada més el dret que tenim a fer els nostres correfocs. Amb la gent del País Valencià, ens uneix la mateixa llengua, i per tant reivindicarem el dret al seu reconeixement i protecció oficials, i reivindicarem també el dret de poder rebre totes les televisions catalanes d'àmbit nacional.

En definitiva el País Valencià i Catalunya Nord fan part del mateix país : els Països Catalans.

Tenim moltes ganes de compartir amb tots vosaltres aquest Identi'Cat 2009.