Mot del President 2006

5 edicions de Identi’CAT demostren l’arrelament i la consolidació d’aquesta festa.

Més que una festa és una trobada on se pot constatar la realitat de la catalanitat a tots els nivells: amb la cultura popular (castells, falcons, diables, trabucaires...), però també amb la modernitat.

 

Aquest any, per exemple, dediquem el debat a Internet i a la plaça que ocupa el català en les noves tecnologies, sense oblidar la música, amb nous grups com Dijous Paella o Mugroman, o el cant coral, amb la Coral Solstici i la de Cardedeu. i Aire Nou de Bao posa la seva petita pedra en el camí, Identi’CAT és realment reflex d’un país en marxa, d’un país que s’afirma en la seva identitat, i això és feina de tothom, de la gent de Catalunya Nord i de tots els Països Catalans, malgrat que les institucions sovint, o gairebé sempre, vagin un pas enrere del que la gent voldríem.

Perquè hi ha la festa, però també hi ha la reivindicació. Reivindicació de catalanitat a les institucions de Catalunya Nord, a l’Estat Francès i també a Europa, com ho ha fet la delegació de la Federació que ha anat a Brussel.les aquest mes d’abril.

I no cal que oblidem que la reivindicació no passa únicament pel català, passa també per exigir que no ens trinxin el territori amb coses com la línia de molt alta tensió.
I ara la festa: balleu, disfruteu, apreneu, reivindiqueu amb Identi’CAT 2006

Andreu Dedies