Tots al Baix Montseny

El 15 d'octubre la Colla Castellera del Baix Montseny presentarà la seu camisa,

Aquest dia serà un dia especialment important, serà el bateig de la colla, en serà la presentació oficial, l'acte fundador que farà entrar la colla com a colla castellera reconeguda i lluirà els seus colors.

Aquest dia sem invitats com a padrins, amb els Castellers de Mollet.

Sem colla padrina és un gran honor, però també nos imposa deures. Ser padrins en general imposa deures, els padrins d'un nadó que sigui religiosament o civilment confera unes obligacions, si més no morals. Aquest dia nos hem de mobilitzar, no només per a fer els millors castells possibles, però sobretot per a acompanyar la colla en aquest primer dia d'un camí que els ha de portar a tocar al cel, i seguint acompanyant-los els anys a venir.

És evident que la distància no facilita gaire els intercanvis, la col·laboració, tot i així hem de fer el màxim per a ser a l'altura.

Com va començar la història de la Colla Castellera del Baix Montseny?

Abans de pandèmia, en Nil era mestre a la Bressola, venia de Sant Celoni, sempre havia volgut posar faixa i enfilar-se, però fins que va treballar a Catalunya Nord no ho havia fet. Un dia va passar la porta de la Vilbau, va posar faixa, va fer pinya, va portar, va pujar... va posar la nostra camisa i va participar a tots els actes de la nostra colla. 

 Uns anys més tard va tornar a Sant Celoni, llavors tenia clar que allà hi crearia una colla castellera. Va fer servir les xarxes socials amb tota la il·lusió del món per a engrescar gent, i en va engrescar. Amb pocs mesos van ser prou gent com per a aixecar els primers pilars de 4 i castells de 5 nets, però va arribar la COVID que ho va parar tot. Dos anys d'aturada quan encara no has començat de debò és molt, però quan tens la idees clares, no hi ha res que et faci fer enrere. En Nil i els seus, els que quedaven la pandèmia acabada, van tornar a aixecar el cap i mobilitzar de nou, un segon començament, amb totes les dificultats afegides que comporta.

Aquest estiu han pogut descarregar el primer 3de6 de la colla, el setembre a Figueres descarregaven el primer 4de6 i repetien el tercer 3de6.

Ara a pocs dies del bateig han mostrat que ho tenen tot per a ser una gran colla. A nosaltres amb tot l'orgull del món, nos toca acompanyar-los.

 Quines opcions tenim per a anar a celebrar aquest gran esdeveniment?

  • hi podem anar a passar el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre
  • hi podem anar només el diumenge 15 d'octubre

Pel cap de setmana:

Sortim a les 3 de la tarda de Bao, a final de tarda participarem a un assaig de la Colla Castellera del Baix Montseny, un darrer assaig per a afinar les construccions. Si sem molts, si hi sem tots nosaltres també podem fer un parell de proves.

Allà no faltarà festa, passarem la nit i l'endemà podrem participar a la Diada. Tornarem cap a les 4 de la tarda.

El diumenge únicament:

Sortirem a les 9 de la Vilbau per a ser a Santa Maria de Palautordera abans de migdia actuar, celebrar el dia, dinar i tornar cap al nord.

APUNTEU-VOS!

completeu totes les opcions