Encetem una nova activitat

Degut a la situació excepcional que viu el món i en particular la cultura popular, des d'Aire Nou de Bao s'ha pres la iniciativa de començar una nova activitat: els balls de bastons.

Una activitat molt arrelada a Catalunya i amb un origen antic, sense saber del tot a quan remunta la tradició. És una dansa col·lectiva on s'utilitzen bastons per picar els uns contra els altres al ritme de la música i seguint una coreografia determinada.
Els músics que acompanyen els balls poden ser diversos, en el cas d'Aire Nou de Bao, es comptarà sobretot amb l'acompanyament dels sacs de gemecs, grallers i tabalers.

Un dels objectius de la colla de dansaires i bastoners del Riberal és de recuperar les músiques tradicionals de Catalunya Nord i crear coreografies adaptades a aquestes melodies.

La colla és en plena creació i ja compta amb l'adhesió de diversos membres de l'entitat.
Tot i així, es fa una crida per mor tothom que ho desitgi pugui participar a la creació de la colla i es conviden totes les persones interessades a participar al primer assaig que tindrà lloc dimarts 1 de setembre a 19h a la Vilbau, el local d'Aire Nou de Bao. A partir del mes de setembre es preveu 1 assaig cada 15 dies.

Per aquest primer assaig, l'Adriàn Ortiz Mera, President de la Coordinadora de Balls de Bastons, ens farà l'honor de la seva presència i ens permetrà iniciar l'activitat amb totes les garanties.

Totes les persones que siguin interessades a participar als balls de bastons s'han d'apuntar al següent formulari

Esperem trobar-vos ben aviat!

Noteu: l'activitat permet respectar les regles sanitàries imposades per la situació actual. Preveure mascarretes per si cal assajar a l'interior.

Ball de Bastons