Correfoc infantil per la Festa Major de La Jonquera

Enguany La Jonquera ha adaptat la Festa Major.

Els intercanvis entre G.R.A.F.I.C i Aire Nou de Bao fan que cada any (tret del 2020 per culpa de COVID) els airenovencs han participat a la Festa Major de La Jonquera. Del 1997 al 2002 amb castells i des del 1998 amb diables i més tard amb banyetes.

Les restriccions degudes a la situació sanitària actual han obligat a repensar les activitats. Aquest 2021 el Ball de Banyetes i els Sorollosos han participat a la festa.

Correfoc infantil 2021.

Hi han participat els diables infantils d'en Pere Botero, els nostres i els amfitrions, el Ball de Banyetes de l'Albera. Ha estat més correfoc que ball, la mainada s'ho ha passat molt i molt bé.

Dels 6 banyetes del Riberal presents a La Jonquera, 5 s'estrenaven, i quin bateig millor podien somiar? Tots estaven una mica angoixats abans de començar l'acte, generalment els Banyetes nostres solen actuar de dia, i eren dos quarts de 10 del vespre quan les percussions començaven a animar el pati.

Una cascada de foc i au, les primeres carretilles. Els uns rere els altres, foc, foc i més foc. 50 minuts d'espurnes i de trons. 5 Banyetes del Riberal nous, bon signe pel futur de la colla.

Els Sorollosos del Riberal Sorollosos.jpg

Banyetes del Riberal

IMG_3475.jpg

IMG_3453.jpg

Més fotografies

Ball de Banyetes, Sorollosos