Miquela Arnain, una persona discreta

Als 94 anys la Miquela Arnain s'ha mort,

com a viscut, discretament. Originària del sud de l'Albera, la Miquela Arnain havia viscut a Marsella i havia tornat a Catalunya, més concretament a Bao ja fa unes dècades.

Catalana n'era i malgrat mitja vida passada a fora no podia descuidar les seues arrels, és segurament per aquesta raó que s'afegia a totes les iniciatives a favor de la llengua, de la cultura catalanes i de Catalunya.

Va entrar a Aire Nou de Bao al començament de l'associació. Participava a totes les sortides, trobades i activitats. Posava la camisa verda i se posava a les pinyes, sempre apunt d'ajudar que sigui per a parar taules o preparar una bona ollada, li agradava compartir temps amb gent de la seua generació però també amb els més menuts.

Les persones discretes passen soviny desapercebudes, és el seu cas. Quan venia a les sortides dels caps de setmana, la recordem també pel seu afany de caminar. tanbon punt s'aixecava el dia, quan els que feien més festa acabaven de jaure, ella s'aixecava i anava a caminar una hora ben bona i quan tornava, sempre amb el somriure nos trobava esmorzant.

El passat dijous 25 de març va marxar cap a altres oritzons.

Miquela Arnain

Miquela Arnain, Torderes desembre 2006

A la vida normal, fumava pas, aquest diaa amb les altres àvies havien decidit fer gresca