Skip to main content

Les principals actuacions castelleres a Catalunya Nord

Hi ha segurament unes 50 actuacions castelleres a Catalunya Nord. Cada una té la seua importància. Aquí volem fer el llistat d'aquestes trobades que acullen 2 i 3 colles, trobades que permeten veure castells de més bon nivell.

 

Maig:

Identi'CAT proposa dues actuacions castelleres.

  1. El dijous de l'Ascensió a Pesillà. Una trobada de les colles castelleres de Catalunya Nord. s'hi poden veure castells de 7.
  2. El diumenge que segueix el dijous de l'ascensió, els Castellers del Riberal inviten cada any una o dues colles. Una actuació que existeix des del 2002. Castellers de Vilafranca i Marrecs de Salt han estat les dues primeres colles invitades. Els Verds hi varen descarregar un 4de8. En general cada s'hi veuen castells de 7. La intenció dels organitzadors és que s'hi puguin veure castells de millor nivell encara.

La Bressolada:

La Festa de les escoles Bressola. Des del 2002 s'invita les colles castelleres de Catalunya Nord. Sempre s'hi havien fet castells de 6 pisos. El 2016 s'hi ha vist el primer castell de 7.

Juny:

A Prada, en el marc de la Festa Major, els Pallagos del Conflent inviten 2 colles castelleres. Cada any shi han fet castells de 7 pisos.

Juliol:

Des del 2016, el primer cap de setmana del juliol, el comitè de festes programa una actuació castellera. El primer any els Capgrossos de Mataró varen descarregar un 4de8

Agost:

L'actuació castellera més important i més veterana. En el marc de la Fira de Millars, el primer o segon dissabte d'agost, el Comitè de Festes organitza una actuació amb 2 o 3 colles. S'hi veuen cada any castells de 7 pisos.

Novembre:

El tercer diumenge del novembre, a Bao per la Diada dels Castellers del Riberal s'hi sol veure castells de 7.

El diumenge més proper de la Sant Andreu, a Vinçà per la Diada dels Pallagos del Conflent hi ha generalment 3 colles i s'hi vuen també castells de 7.

 

Vocabulari:

Hi ha paraules tècniques que t'intriguen? Descobreix el Diccionari casteller