Skip to main content

Identi'CAT 2017 el programa

16ena Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord
24, 25, 26, 27, 28 de maig 2017

TOT DE FRANC- TOT GRATUIT
Setzena Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord, per reivindicar d'una manera festiva el futur de la llengua que sempre coneix dificultats degudes a les politiques linguistiques i a la falta de voluntat de les col.lectivitats territorials que per tan es diuen sensibilitzats a la problemàtica.
I com sempre : homenatge a la joventut i a la maduresa
Per el cinqué any Identi'CAT és delocalitzat a Pesilla de la Ribera els dies 24 i 25 de maig

 Dimecres 24 de maig,

CONCERT a 20h30: Piano i Veus Centre Cultural de Pesillà de la Ribera.

Rignol2webPer obrir el festival i celebrar els 20 ans de la colla castellera del Riberal, es farà un homenatge a la música de MOMPOU , a la joventut dels pianistes, a les veus que els acompanyaran !
Pels 30 anys de la seua mort, homenatge a Frederic MOMPOU, famós pianista, compositor català, no prou valorat, com tan d'altres, homenatge a la seua música intimista, senzilla i sobri, amb influencies d'en Debussy, Satie, Ravel.
François Michel RINYOL músic nord- català i els seus alumnes del Conservatori de Perpinyà interpretaran « Cants i Danses », una part del folklore català restituit per en MOMPOU amb cants tradicionals catalans, sovint malenconiosos, cadun seguits d'una dansa més viva.
La CORAL SOLSTICI sempre fidel a IdentI'CAT i el públic acompanyaran els pianistes.

Dijous 25 de maig

 • 16h- 17h30 : Pesillà centre vila, TROBADA CASTELLERA de les colles del Nord : Pallagos del Conflent, Angelets del Vallespir, Castellers del Riberal,
 • 18h : ANIMACIÓ per la mainada i adults amb JAUME BARRI

Divendres 26 de maig a Bao, sala Evora, 20h30,TEATRE :

les BRUIXES SE PENTINEN del teatre de la Corneille.

cassola crematÉs una obra teatral escrita a sis mans per, MAITE BARCONS-RENIU, MARIA BARCONS I MÒNICA BELLSOLÀ. Inspirant-se dels testimonis autèntics del treball de recerca universitari de Maite Barcons-Reniu: «La Medecina Tradicional Popular a la Catalunya del Nord» Editorial Trabucaire.
Sota la direcció de Mònica Bellsolà, Gisela Bellsolà i Maria Barcons interpreten dues bruixes que se preparen per anar al sàbat.

Amb la col.laboració pels arranjaments musicals:
Philippe Dourou per «Les bruixes se pentinen»
Michel Maldonado per «El ball de la civada» , «la Santa Espina»

- Cremat i xicolatada

Dissabte 27 de maig : tarda i nit a Bao

bestiari

 • 15h a 17h : BÈSTIES DE FOC (el Griu de Lleida, el Lleó i la Mulassa de Barcelona, la Bèstia de Figueres, el Drac del Riberal) i Foc Infantils i Adults
 • 17h : SARDANES amb la MIL·LENÀRIA, cobla novadora
 • 20h30 : CONCERT : « Un concert per Catalunya Nord »,
  cantants nord
  3 mùsics compartin cançons i Música !!! amb PERE FIGUERES, GÉRARD JACQUET et PASCAL COMELADE, acompanyats per Patric Felices i Gérard Meloux. Pascal Comelade, Pere Figueres i Gerard Jacquet junts a l'escenari.
Tres artistes que porten alt, des de dècades, cadascun a la seva manera, els colors musicals de la Catalunya del Nord. Música instrumental per a el primer i cançó pels altres dos.

Els tres vells amics són recolzats pels músics de sempre: Patrick Felicès al baix i Gerard Meloux, el multi-instrumentista. El seu repertori consta de cançons i melodies populars del Rosselló,de citacions del malaguanyat Joan Pau Giné i d'una selecció de les seves creacions repectives. Aquests tres a l'escenari, és el cor del Rosselló que encara batega, molt fort.
 • 22h : CORREFOC amb amb els Diables de l'Albera, els Nyerros del Conflent, els Diables d'Alforja i els Diables i Bruixes del Riberal,
 • 23h : CONCERT : les OQUES GRASSES reggae-pop. 
  oques grasses
  Les Oques Grasses és un grup de música català format a Osona. El seu estil musical és variat, però s'enquadra especialment en el reggae-pop , « reggae a la casolana » Està format per set membres, la majoria dels quals han estudiat a l'Escola Superior de Música de Catalunya. La llura música s'enganxa bé a la orella, el llur optimisme i la llura dolça bogeria són plebiscitats pel públic de Cat Sud

- 2013 : exit del 1er album amb :« Un dia no sé com ».
- segon album amb clips per cada titol
- 2016 tercé album « You poni » : « Amiga de ningú», Cara de cul,
Han esdevinguts la formació musical la més groove de Catalunya, amb una secció de (cuivres : metall?) exceptional. Amb la complicitat d'en Marc Parrot han afinat els seus arranjaments festius. .....
Igual amb el cantant José Montero i els seus textos lplens de vida sobre el quotidia, el sexe i l'amor.

Diumenge 28 de maig a Bao

 •  9h : esmorzar popular a la Vilbau
 • 10h : CERCAVILA amb Gegants de la Bisbal, d'Argelers, de Tautahull, Ball de Gitanes, Gegantons del col.legi de Tuir, colles castelleres, 
 • Inauguració de la placa : «Catalunya Nord»
 • 11h : ACTUACIÓ CASTELLERA : plaça de l'Església,

els Castellers del Riberal celebraran els seus 20 anys convidant llurs padrins : els Castellers de Barcelona.