Skip to main content

Ball de Diables a Cotlliure - Sant Joan 2022

Ball de Diables a Cotlliure - Sant Joan 2022

23 de juny 2022, primer Ball de diables a Cotlliure

Aire Nou de Bao actua a Cotlliure cada any, i això des del 1997, en general amb castells, gralles, percussions.

La primera actuació havia estat el juny del 1997, havíem estrenat camises verdes uns dies abans a Toluges, i les tornàvem a lluir  en el marc de l'emissió de TV "40° à l'ombre"... s'ha esperat doncs 25 anys per a portar Diables i Bruixes, però al cap i a la fi l'espera ha pagat la pena, actuar en el matrc de la Festa nacional dels Països Catalans és sempre un honor.

 Cotlliure té particularitats, entre altres el fet de tenir 2 Fogueres de Sant Joan. La primera s'encén a les 10 de la nit al Port d'Avall i la segona una mica més tard al Port Vell, al peu del Campanar.

 Sorollosos, Diables i Bruixes van animar doncs el Port Vell durant 20 minuts entre l'encesa de les dues fogueres. 

20 minuts de foc intens sobre la platja, 20 minuts amb un públic captiu, un públic que ignorava tot dels Balls de Diables i del correfocs, però un públic que va aplaudir enceses i percussions.

L'Assemblea General de Diables i Bruixes va tenir lloc 2 hores abans de l'acte de foc. Agraïm els serveis del Pierre que ha encapçalat la colla aquests darrers anys i  celebrem l'elecció de la Nova Cap de Colla, la Karine. Estrenar-se com a cap a Cotiiure és tot un programa.

;

Més fotografies

Més vídeos curts

Felicitem els airenovencs que han participat i fer possible el Ball de Diables. Agraïm Cotlliure per la invitació.