Skip to main content

27a Assemblea General

27a Assemblea General

Divendres 21 d'octubre hem celebrat la 27a AG de l'entitat

Prop de 80 persones han participat a l'Assemblea General Ordinària d'Aire Nou a la sala de festes de la Vilbau.

El president, en Bernat Casals ha donat la benvinguda i ha presentat el balanç moral de l'any. Un any post pandèmic, de recuperació de totes les activitats amb en general èxit. Una trentena d'actuacions castelleres, correfocs, ball de bestiari, de bastons... la creació de l'agrupació de productes ecològics i de proximitat. Un balanç aprovat a la unanimitat.

En nom de la tresorera l'Hervé Pi ha presentat el balanç financer en nom de la Marie Lopez, la tresorera, un pressupost d'uns 91.000€ per l'any, una mica per sota dels pressupost d'abans del 2020, però un pressupost quasi equilibrat. Més d'un terç dels ingressos del pressupost és dels contractes d'actuacions, 15% de subvencions la resta correspon a les ajudes dels socis, venda de camises, samarretes, faixes... menjars. Les despeses correponen a la compra de material, vestits, assegurances, autocars, quotes a les Federacions,...

El President ha detallat els èxits de l'any, també ha recordat que hem perdut 3 persones implicades amb Aire Nou, però per sort també neixen futurs airenovencs.

Per acabar ha anunciat que ben aviat en Michel el poeta i la Marie, la fotografa publicaran un llibre... a descobrir i un regal a fer.

Els responsables de part de les activitats han presentat el balanç més detallat dels actes i iniciatives.

La Laura Pi ha destacat l'esforç dels membres de la colla castellera i l'èxit d'haver recuperat un nivell de castells de 7 amb només una temporada. Si és cert que la caiguda del 3de7 amb agulla ha marcat el final de la temporada, haver descarregat 6 castells de 7 demostra que tenim gent motivada. Ha destacat també l'entrada de 21 nous membres el 2021 i ja una vintena aquest 2022. Unes entrades que permetran fer millor el 2023.

L'Hervé Pi ha valorat positivement la trobada de falcons a Vilanova i la Geltrú. Amb 3 setmanes d'assaig a l'agost i 2 setmanes desprès del Concurs, s'ha pogut portar figures notables pel nivell de la nostra colla. 

La Karina Basle, la nova cap de diables ha presentat les sortides de l'any

La Laia Casals, Vanessa Fauchier i Elena Pi han presentat conjuntament els grups musicals i han anunciat que estan assajant junts per a fer un grup que se presentarà ben aviat. Cada un dels grups: Gralles, Sacs i Sorollosos continuï evidentment el seu camí i cada un obre les portes a nous músics.

L'Edu Miralles i en J.B Douady han presentat el balanç de la cooperativa. Eren 4 famílies que van començar el projecte fa una mica més d'un any, avui són 12 i sembla que continuarà creixent. A més, la cooperativa proposa la venda de productes els dies d'assaigs, produvctes que se poden descobrir al local.

Finalment són els representants de les institucions que han pres la paraula.

En Samuel Molí en nom de la regió ha destacat la importància de treballar per la llengua catalana tant des de les institucions, com des del món associatiu. Ha fet remarcar que no hem de comptar amb una gran ajuda de l'estat.

L'Alfons Quera, director de la Casa de la Generalitat ha destacat l'èxit d'Aire Nou i que aquest èxit neix en part de la complicitat amb G.R.A.F.I.C, l'entitat cultural que va ajudar a la creació de la colla castellera, dels sorollosos i dels diables.

En Pierre Lissot, president de l'OPLC ha posat de relleu el treball realitzat per l'oficina, ha anunciat objectius i ha demanat una major implicació de la societat per a defensar i promoure la llengua catalana.

En Bruno Amiel, l'adjunt de la municipalitat de Bao ha agraït i felicitat Aire Nou. Ha recordat que la municipalitat seria aquí per a ajudar a fer moillores al local i seria més implicades per l'organització de les properes manifestacions.

Finalment el Consell d'Administració ha dimitit i s'ha tornat a presentar, hi han entrat dues persones noves: En J.B com a representant de la cooperativa de compres i l'Alícia pel Ball de Bastons. 

Agraïment a tots els que han preparat la sala, les castanyes i han endreçat, netejat... 

Més fotografies

Els càrrecs:

  • President: Bernat Casals
  • Secretari: Hervé Pi
  • Secretària adjunt: Joana Serra
  • Tresorera: Marie Lopez
  • Vocals: Laura Pi (representant de castells), Laia Casals (representant de gralles), Anna Prats (representant dels Sorollosos), Karine Kervian (representant de diables), Vanessa Fauchier (representant de sacs de gemecs), Samuel Bernades i Alicia Bosch (representants de bastons), Elena Pi, GiL Rius
  • Muriel Barraquier: responable contractes
  • Miquel Casanova: responsable autocars
  • Simona Balent: responsable premsa