Skip to main content

Tió 2022, un final d'any reeixit

Tió 2022, un final d'any reeixit

Hem celebrat la fi de l'any airenovenc

Dissabte 10 de desembre més de 110 airenovencs han participat a la festa de final d'any, fer cagar el tió és el pretext, fer la festa, cantar, fer teatre, trapar-se al voltant d'una taula, fer petar la xerrada, fer música, ballar... passar-s'ho bé, donar la benvinguda als nous i agrair  tots els airenovencs per la seua fidelitat és l'objectiu.

A les 4 de la tarda una desena d'airenovencs s'afanyaven a preparar el sopar, uns altres preparaven l'espectacle...

Amb una hora l'equip de cuina enllestia entrants, postres i omplien les paelles del plat principal. De l'altre costat, a la sala de la mainada els Sorollosozs i els mainatges se difressaven, maquillaven. Cadires instal·lades a les 18.30 en punt descobríem de nou la mainada escarnint l'equip tècnic sortint dels castells. Continuaven amb cançons teatraliktzades abans de deixar l'espai als Sorollosos, un any més la imaginació, la creativitat, l'adaptació de gags a la vida airenovenca han sorprès i seduït un públic conquistat. Les eines de cuina reemplaçaven els tabals, disfresses orientals en lloc de la samarreta... tot plegat més de 40 minuts de riures, abans de deixar l'espai als mainatges i al tió. Un tió un any més generós, un tió que ha regalat xicolata per a tota la mainada i llibres. Un tió que enguany ha regalat a la colla un magnífic mocador de més de 2 metres.

 Benvinguda als nous airenovencs

Com és ara tradicional, cada any s'agraeix els nous membres amb un mocador, el mocador de l'any. uix que la COVID no va permetre fer l'acte els dos passats, han estat 3 grups diferents que han estat premiats per la seua fidelitat, els dels anys 2019, 2020 i 2021. Els airenovencs del 2022 han estat invitats a respondre a un qüestionari, un "quiz" com ho diuen els joves, a realitzar una figura de falcons i cantar un himne airenovenc. Han superat les tres proves i podran doncs tenir el seu mocador pel tió 2023.

 Aperitiu, sopar i festa

Els actes previs fets, les taules parades, l'hora del fil, dels sodes i altres begudes sonava. Aperitiu seguit per un àpat especial final d'any amb al menú fetge gras acompanyat de "chutneyé de figues, confit de ceba, pans amb nogues, pa de pèssic, capó amb marigoles, patanes, o lasanyes de verdures torrades pels vegetarians, formatge, postres i cafè... I la festa animada per Gralles, Sacs i Sorollosos. 

Una vesprada reeixida, a l'alçada de la fama airenovenca, una festa per a tancar un any d'activitats.

Un agraïments a tots els voluntaris que han preparat les menges, els espectacles, la sala i que al final han endreçat. Uns agraïments als Sorollosos i mainatges que han sabut divertir i un agraïment a tota la gent que ha participat, sota la forma que sigui. Un agraïment a l'escola La Bressola de Sant Galdric pel prèstec d'escenari.

Unes fotografies

aviat més...

Bones festes de final d'any, nos veiem encara unes quantes vegades abans de la rifla i de la represa dels assaigs a començament de gener.