Skip to main content

Castells i calçots per Sant Vicenç 2023

Castells i calçots per Sant Vicenç 2023

Aire Nou ha tornat a l'activitat pública.

Com cada any, per la Festa Major de Bao, la sant Vicenç, els airenovencs sallen tabals, gralles, faixes i camises per a animar el vilatge i preparen la primera gran calçotada popular de Catalunya Nord.

Els preparatius han començat el dissabte a la tarda, amb un grup d'una dotzena de persones xerrant sobre calçots i calçotades, i preparant la salsa.

El diumenge a les 7.30h un grup reduit preparava el foc i a partir de les 8 de matí el grup s'enfortia i la primera garbilla de calçots era al foc. El grup de voluntaris ha anat creixent, a partir de les 9 del matí uns portaven begudes a la sala de festes, altres paraven taules i posaven cadires,... a quarts d'11 tot era apunt, els 3600 calçots eren cuits, la sala preparada, els airenovencs podien posar camisa i sortir en cercavila cap a la plaça de la Font anomenada també plaça de la platana, per a aixecar un primer pilar de 4 en record del primer pilar de la colla aixecat al mateix lloc per la Festa Major del 1997.

Tot seguit hem anat cap a la plaça del Fogar per a l'actuació castelllera, una actuació condicionada per la  tramuntana i la fred.

Pilar de 4, 4de5 amb agulla net, 3de6, intent desmuntat de torre de 6 i 2 pilars de 4 simultanis han estat les construccions d'aquesta primera exhibició. El públic era incrèdul, no s'ho ceria ningú, però una vegada més s'ha demostrat que els airenovencs no abaixen braços per qüestions meteorològiques.

Pilars de comiats acabats, tothom s'ha retrobat a la Vilbau per a compartir la calçotada animada i de bona manera per la Tres Vents, una Tres Vents que ha sabut animar el públic i fer ballar sardanes, valsos, la Polca de l'ós, els 7 salts i altres peces musicals.

Des d'Aire Nou agraïm la municipalitat per l'ajuda material, la Tres Vents per l'animació, el públic per la seua fidelitat, cada any és més nombrós, cada any sem dins l'obligació de refusar més gent per falta d'espai.

I també volem felicitar-nos i agrair tots els que han treballat aquests dos dies per mor que tot rotlli, a començar per a aquests que han fet la salsa, aquests que han passat el matí i tot el repei al foc, aquests que ho han preparat tot, i aquests que ho han endreçat i netejat tot.

Una menció especial per a la mainada i els joves que han assegurat bona part del servei.

Totes les fotografies