Skip to main content

Identi'CAT 2023 part 1 Pesillà

Identi'CAT 2023 part 1 Pesillà

Fa una desena d'anys que Identi'CAT comença a Pesillà

Dimecres 17 de maig

Hi hem començat el dimecres amb un concert de la Coral Solstici i de Gerard Jacquet. Una molt bonica vesprada. La coral Solstici i Gerard Jacquet han proposat un concert de gran qualitat, tot primer amb la coral, en seguint la coral i el cantant, i per acabar amb el cantant sol... sol no tant, acompanyat pel públic fan de l'artista i de les cançons interpretades, cançons populars tradicionals, recordatoris d'en Joan Pau Giné, cançons més personals...

Dijous18 de maig

El segon dia és tradicionalment la Diada de les colles castelleres de Catalunya Nord.

Han obert la tarda els Sorollosos del Riberal, i a les 4 en punt les gralles començaven a tocar, enguany hi han tornat els Pallagos del Conflent, hi han descarregat un 3de6, el segon de la temporada, el camí cap a la recuperació...

Pel Riberal ha  estat una actuació important, la primera completa amb 3 castells de 6 des de l'AG extraordinària.

No ha estat evident recuperar prou gent per a tancar les pinyes dels 3de6, 4de6 i 3de6 amb agulla, però sí que s'ha aconseguit. Una actuació amb castells bàsics, però realitzats amb solvència, confiança i assegurança.

I ara ja és tradicional, en Jaume Barri anima la segona part de la tarda, és tot un espectacle, no només en Jaume però també o sobretot el públic, un espectacle participatiu on petits i grans s'ho passen rebé.

Un agraïment a l'associació Pau Berga, al Comitat de Festes, a la municipalitat de Pesillà, a tots els participants: Coral Solstici, Gerard Jacquet, Pallagos del Conflent, Desmanyacs, Sorollosos, Gralles, Castellers del Riberal i al Jaume Barri.

El festival continua a Bao amb més coses encara...