Skip to main content

Felicitacions al Baix Montseny

Felicitacions al Baix Montseny

El 15 d'octubre d'aquest 2023 la Colla Castellera del Baix Montseny s'ha presentat oficialment.. i de quina manera

Quan en acabar la seua estada a Catalunya Nord en Nil va tornar al seu Baix Montseny hi va tornar obsessionat en crear una colla castellera en aquesta comarca on encara no n'hi havia.

La proposta va tenir èxit, però la pandèmia va posar un fre i llavors va caldre aixecar de nou el projecte, ha sigut un camí llarg però quin resultat!

Hem viscut un gran cap de setmana, històric pel Baix Monteny ja que s'hi ha presentat la primera colla de la comarca, s'hi ha presentat amb 3 castells preparadíssims i amb desenes de castellers que deixaran el blanc pel blau característic de la zona.

Acompanyats pels Castellers de Mollet que han lluit castells de 7, i nosaltres, han descarregat el 4de6, 3de6 amb agulla (el primer del seu historial) i el 3de6. 

L'escenografia de la Diada ha estat com els castells, perfecta. Esparàvem amb candeletes l'aparició de la camisa, aquest element que identifica la colla, aquesta camisa per la qual hauran d'assajar i de suar per a portar-la molt alt. La camisa se va fer esperar fins ben acabada l'actuació, i és amb un pilar de 4 per sota que l'han ensenyada.

Felicitacions colla i és a partir d'ara que tot comença.

Nosaltres hi hem anat a 75 camises amb gralles, tabals i acompanyants. Hi hem descarregat 3de6, torre de 6 (la 200ena de la colla) i un 3de6a amb pilars d'entrada i pilar aixecat per sota.

 Un agraïment a les colles per la col·laboració a les pinyes, pel bon ambient.

Un agraïment especial al Baix Montseny per la recepció, la qualitat de la diada, els menjars, els somriures... i per haver-nos transformat en la primer colla nord-catalana a apadrinar una colla "del sud".

Felicitacions a tots els airenovencs que han participat, aquests que hi han vingut el cap de setmana per a ajudar al darrer assaig abans del dia gran, a tots es que han vingut i fer pinya i als músics. Hem disfrutat, hem après dels nostres fillols!

Compartim uns poemes del nostre Michel

Més fotografies