Skip to main content

Nit Castellera 2024 amb Berga

Nit Castellera 2024 amb Berga

Nou èxit de la Nit Castellera

La cita anual dedicada a l'aprenentage, les correccions de males pràctiques i a les millores ha estat un èxit.

Una cinquantena de Castellers del Riberal havien respost a la convocatòria, però també hi han acudit una trentena de Pallagos, fet que ha canviat les espectatives.

Però anem a pams...

A les 7 de la tarda la Natn (la nostra Cap de colla) presentava als castellers presents els objectius del dia i l'Alba (Cap de Colla de Berga) i la Laura (Cap de mainada de Berga).

Tot seguit, la faixa posada, primers pilars, primeres pinyes, primers poms... L'Alba seguia la Nat i en Fred (Cap de colla dels Pallaogs) per a corregir posicions de pinyes i de troncs, mentres que la Laura rectificava posicions i pujades de les nostra mainada. Els "mans, puingüí-pingüí, pinça-pinça" han agradat i marcat els esperits dels joves. 

Han estat 2 hores de fer proves, al llarg de les quals hem pogut veure el potencial de la colla. 2 hores d'assaig que han passat com un llucet.

L'aperitiu ha servit per a compartir les sensacions i recordar que la cita és indispensable.

Ha seguit un sopar i una presentació de part de les representants de Castellers de Berga sobre estratègies per a créixer.

La Laura ha fet un estudi comparatiu de colles fora de la zona tradicional que han conegut un creixement espectacular. Com colles que han mantingut durant anys el nivell de colla de 7 han pogut descarregar castells de 8, i assolir castells de 9?

Amb un exposat de 30 minuts ens ha detallat el recorregut de Castellers de Sabadell, Castellers de Lleida, Castellers de Sants, Castellers de Vila de Gràcies, Capgrossos de Matarró i Marrecs de Salt. 

Cada colla amb la seua personalitat ha desenvolupat una estratègia pròpia, però totes tenien consciència que d'eixamplar la massa social, fidelitzar, era  la clau. 

  • un equip tècnic dedicat a 100% a la colla
  • una junta que facilita bles accions i iniciatives
  • assaigs estructurats
  • posar sempre nous objectius
  • invitar gent i sempre més gent
  • visitar altres colles, parlar i aprendre d'elles
  • comunicació interna per a explicar a final de cada assaigs els punts assolits, les novetats
  • atreure jovent, adolescent i joves adults, implicar-los
  • conquistar el territori, fer-s'hi veure, ser-ne un referent, al poble, a la comarca
  • fer castells de 5 nets clavats, que no trontollin, quan se posen sobre pinya o sobre troncs garanteixen l'èxit
  • dignificar cada posició, no només els poms i troncs, que totes són iguals d'importants. 
  • ... 

són unes de les claus de l'èxit de les colles precitades.

Ara a nosaltres d'aprofitar aquests consells i d'assaig amb més motivació que mai i més ganes d'aprendre, comprendre i créixer.

Un agraïment als Pallagos per la seua vinguda, als Castellers del Riberal que han participat, ajudat, organitzat, endreçat i sobretot gràcies a l'Alba i a la Laura pels consells.

Nos veiem a Berga els 13 i 14 de juliol!