Skip to main content

Arreplegats : en transició cap a una evolució de les relacions!

Arreplegats : en transició cap a una evolució de les relacions!

Aquest cap de setmana els Arreplegats han convocat el seu assaig a Viladasens

Per segona vegada a la història la colla castellera de la Zona Universitàtira de Catalunya ha convocat un cap de setmana festiu al sud de l'Albera.

Com per la primera vegada és una representació reduïda d'airenovencs que hi ha participat. 

A la nostra arribada hem estat acollits per la cap de colla i uns arreplegats veterans, les salutacions i tot seguit han proposat de fer assajar la nostra canalla, assajar poms i pujades, unes proves petites que ens han d'ajudar  a créixer. 

A les 6 de la tarda començava l'assaig d'ells, com sempre sorprenent amb com aprimera prova un 10de6net fins a acotxadors, el troc d'aquest castell sobre la pinya, 4de8, pilar de 7 amb folre i manilles i novetats com el desconegut 4de7 aixecat per sota o la primera gran prova de 5 de8... Bé un assaig amb objectius ambiciosos pel seu tram final de temporada.

També hem parlat, ens hem mútuament informat 

Hem anat fins a Viladasens per l'assaig, però no només per l'assaig. La nostra intenció era d'encontrar responsables de la colla i reflexionar sobre el passat i les possibilitats de mantenir una relació regular pel futur, una relació de 27 anys  que hem de fer evolucionar si la volem mantenir.

Tot primer hem aclarit la nostra posició i els passos fets amb un any, la nostra clara voluntat d'oferir un espai de trobada segur i el camí recorregut per mor que la nostra colla estigui en condicions de lluitar eficaçment contra qualsevol forma de discriminació o violència de gènere. Alguns rumors o informacions falses els havien arribat. Avui tenen tots els detalls i si les dues colles ho volen, s'obrirà una reflexió per a encarar el futur. Tenen a les mans el nostre protocol contra les agressions sexistes per poder-ne debatre. 

Les relacions entre totes dues colles són importantíssimes Sem dues colles amb realitats diferents, ens hem d'enriquir mútuament. Hem de fer descobrir la realitat nord-catalana als Arreplegats, llocs, història, societat... Dels Arreplegats hem de descobrir una organització diferent, més interractiva. Conèixer-nos millor.

Presidents, caps de colla i representants de la comissió feminista d'un costat i del protocol de l'altre són en contactes, ara els toca avançar.

 

Agraïment als Arreplegats per l'assaig i a tots els airenovencs que han fet el desplaçament.