Skip to main content

Homenatge a Pau Casals amn Nens i Pallagos

Homenatge a Pau Casals amn Nens i Pallagos

El Conflent homenatja Pau Casals

Aprofitant l'aniversari dels 60 anys de la primera vinguda dels Nens del Vendrell a Catalunya Nord, el Casal del Conflent ha organitzat un cap de setmana d'actes commemoratius. Fa 60 anys els Nens del Vendrell van venir al Conflent per a homenatjar el mestre Pau Casals, vendrellenc, refugiat al nord de la frontera que migparteix Catalunya. Amb aquesta actuació els Nens se convertien segurament en la primera colla castellera a actuar al nord.

Castellers i Gralles del Riberal hem participat a l'acte del dissabte 6 d'abril a 18h a Prada.

A les 3 de la tarda els Nens i els Pallagos feien castells a Sant Miquel de Cuixà, un lloc simbòlic de resistència on s'hi ha acollit molts refugiats fins fa pocs anys.

A les 6 de la tarda en punt començava l'actuació castellera a la plaça major de Prada, amb la visita sorpresa del MHP Puigdemont, ell també vingut a celebrar aquesta efemerida.

Els Nens han descarregat el 4de7 amb agulla, desmuntat un 3de7, descarregat els 4de7 i 3de6 abans de tancar l'actuació amb un pilar de 5.

Els Pallagos han realitzat la primera actuació completa de la temporada amb 3de6, 4de6 i 3de6 amb agulla abans d'acomiadar-se amb un pilar de 4.

El Riberal també hem fet una actuació amb 3 castells de 6 i cada un amb les seues novetats a nivell de poms, més precisament d'acotxadors.

Una nova torre de 6 amb figuereta, un 3de6 i un 4de6 net abans de realitzar el pilar de 4 de sortida.

Més fotografies

A final d'actuació les 3 colles s'han trobat al poliesportiu de Prada per a compartir un sopar i fer festa, una festa animada per la Tres Vents (tecno)!

Agraïm el Casal del Conflent per la invitació, els Nens i Pallagos per la col·laboració a les pinyes.

Felicitacions a tota la gent que ha posat faixa i camisa, i als que han tocat gralla, el tabal o fet fotos... tots els que han participat i han permès l'actuació.

Una actuació molt correcta però que ens ha deixat una regust amarg... Només érem unes 60 camises a plaça, estem convençut que amb unes quantes persones més hauríem pogut presentar el primer castell de 7 de la temporada. S'ha jugat de poc, aquest maig tindrem més oportunitats, les sabrem aprofitar totes? Això depén únicament de nosaltres, de tots els Castellers del Riberal