Skip to main content

Sense ni pau, ni treva

Sense ni pau, ni treva

La Pau i Treva una cita incontornable pels airenovencs

El dissabte 25 de maig celebràvem la Pau i Treva a Toluges, una festa a la qual participem cada any (o quasi) des del 2000.

Pels Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal no hi ha hagut cap pau, ni cap treva al llarg d'aquesta hora de correfoc. El públic hi és jove i determinat, és present amb la intenció de tapar el camí dels dimonis i de tot el seguici popular. Per aquesta raó el correfoc de Toluges ha esdevingut ràpidament un referent de la temporada, la cita referent de la primer part de l'any.

A les 9 els Sorollosos obrien camí per a anar al començament del correfoc, a 3/4 de 10 s'encenia la cascada, l'escenificació de la porta de l'infern, i n'eixien diables i bruixes amb foc a les mans. Va caldre 3/4 d'hora per arribar a la plaça final i oferir les enceses, carretillades, maces majors ... fins a la paret final.

 Una hora de lluita literal per a avançar, fer passos, apartar el jovent abans que la traca final posès punt i final a aquest Ball de diables, i retrobar tothom al voltant d'un cremat o d'una xicolatada.

Més fotografies

Volem agrair la municipalitat de Toluges per la invitació, l'acollida i el tracte en general.

Felicitacions a tots els daibles, bruixes, sorollosos i ajudants que han fet possible tornar a fer viure aquesta tradició.