Castells i correfoc a Cànoes

alt

El dissabte 16 d'abril ha estat pels airenovencs una diada ben plena.

S'ha actuat a cànoes i a Cotlliure, dos dels nombrosos vilatges que havien triat de celebrar sant Jordi amb una setmana d'antelació. 

A les 11 del matí Grallers i Sorollosos del Riberal iniciaven un passavila pel centre de Cànoes abans de deixar el protagonisme als Castellers del Riberal.

Una actuació molt correcta que ajudarà a preparar les trobades importants de l'estiu. Destaquem que la municipalitat ha firmat la Carta a favor de la llengua catalana on reconeix els 1000 d'història, i la necessitat de promoure l'ús i lensenyament de la llengua pròpia dels catalans. La retolació dels carrers acabada, ara toca fer un pas més...

A la tarda els airenovencs eren a Cotlliure. 

Grallers, Sorollosos i Castellers actuaven a Cotlliure. Una actuació castellera semblant a la del matí.

Correfoc a Cànoes

Finalment Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal protagonitzaven la nit amb un correfoc. Primer correfoc realitzat en aquest vilatge rossellonès, però per una estrena eha estat tot un èxit. Suposem que la proximitat Toluges Cànoes ha participat a l'èxit. Un jovent motivat i preparat per a ballar amb dimonis. Una hora de foc, fum i espurnes pels carrers i places, una nit que ha satisfet organitzadors, públic i diables.

alt

Les fotografies

vídeos