Participació a la primera D.A.P

La municipalitat de Perpinyà i ADIFOLK han convingut organitzar la D.A.P (Diada d'Adifolk a Perpinyà) cada any el darrer cap de setmana de juliol. Els airenovencs hem participat a la primera edició amb Sorollosos, Gralles i Falcons.

El 2016 ADIFOLK i Perpinyà havien proposat la malanomenada Mostra Internacional de Cultura Catalana a Perpinyà. Un nom que havia generat polèmica. Enguany el títol ha estat més consensual.

Aire Nou de Bao hi ha finalment participat portant-hi falcons (que podien semblar més a castells) a ritme de Gralles i Sorollosos.

A les 18:00h en punt sortíem del Castellet i Plaça de verdun aixecàvem un "4de5 amb agulla", en arribar a la plaça de la Llotja aixecàvem un "pilar de 4 aixecat per sota", passant per la plaça de la República descarregàvem un "4de6 net". Una pausa i cap a la catedral, tornant a passar per la Llotja hi realitzàvem una "serra de 3 puntes". Allà hi descarregàvem  un "vol de 4" i dos "pilars de 3 simultanis", i a la porta de la Catedral una "catedral". Tornant cap al Castellet, entràvem a plaça amb pilars de 3 nets i pel ball conjunt hi descarregàvem un "3de6 net". És amb pilars de 3 nets que nos acomiadàvem de la Diada. 1h30 a passejar pels carrers a ritme de gralles i percussions. Felicitats als airenovencs que han participat.

Un agraïment als organitzadors. Si tornem a ser invitats, és probable que respondrem presents.

Nos agradaria que Perpinyà repensès la seua política cultural per a reintegrar-hi elements de la cultura popular catalana. Fins el 2005 Diables i Bruixes del Riberal feien correfocs a la capital nord-catalana, i fins el 2015 una Diada castellera figurava al programa de la Festa Major. 

Totes les Fotografies

Una tria

DAP sorollosos

els Sorollosos inicien el passavila

DAP gralles2

Les Gralles han ritmat totes les construccions

DAP 4de6

4de6 net Plaça de la República

DAP serra

serra a la Llotja

DAP vol

Vol a la plaça de la Catedral

DAP catedral

catedral a la porta de la Catedral

DAP 3de6

3de6 al Castellet

Falcons