Sant Vicenç 2021: hi hem participat.

L'any 2020 ha estat complicat per la cultura popular

L'any 2021 anuncia també dificultats, però finalment hem pogut participar a la celebració de la Festa Major de Bao.

Bao pensava celebrar la Festa Major el diumenge 24 de gener, ho teníem previst des de fa mesos: assajar castells i gralles, percussions i balls de bastons, sacs de gemecs .. i el que sigui per a participar la festa de sant patró de Bao, recordar que el 1997 s'hi va aixecar el primer pilar de 4 d'una colla castellera nord-catalana, i organitzar la calçotada popular que ha esdevingut una cita important del calendari baotenc.

Finalment "només" hem pogut organitzar la calçotada, però de quina manera...

Les ganes de tornar a la normalitat és sense cap mena de dubtes una necessitat per a tothom, i ho és encara més per la gent compromesa en qualsevol dels àmbits culturals, per tant els airenovencs desitgen més que res, tornar a viure i a conviure, a compartir experiències i esdeveniments, siguin els que siguin.

La Festa Major 2021 ha evidenciat aquesta necessitat. Enmig d'uns mesos de pandèmia on uns i altres vivvim, sobrevivim amb l'angoixa del sque serà demà, amb les ganes i el menester de tornar a fer vida social, el CA d'Aire Nou ha decidit participar a la Festa Major adaptant la tradicional calçotada amb un "Clica i Col·lecta Calçots Cuits". Una apel·lació amb 4C per a recordar que fem part d'una coordinadora que malda també per a tornar a la normalitat.

Finalment, la calçotada ha estat una de les poques iniciatives de la Festa Major i ha estat un èxit que ha superat les espectatives.

El dijous 21 de gener al migdia, unes 200 persones s'hi havien apuntat i no hem tingut més remei que de tancar les inscripcions.

El Diumenge a les 7 del matí uns quants airenovencs s'afanyaven per a muntar la salsa i preparar el foc. A les 11 i pocs minuts podíem servir tots els participants.

El "Clica i Col·lecta Calçots Cuits" un nou concepta que s'adapta a les necessitats, a la situació que vivim, una manera de fer que respecta les regeles sanitàries imposades per l'estat. Desitgem trapar tothom el 2022 al voltant d'una taula, d'uan mateixa taula per a poder, a més de menjar calçots, cantar i ballar, celebrar la Festa major com déu mana.

 Totes les fotografies