Millars 2021: primer P4

2021 passarà a la història del món casteller.

La pandèmia i la consciència de les colles que cal seguir normes per mor de no propagar més aquest virus que nos ocupa des de fa un any i mig han posat un fre a l'activitat. La realitat és que totes les colles deuen tenir ganes tornar a l'activitat, però totes tenim el mateix problema... no podem assajar pinyes correctament. Un any més haurem esperat Millars per a fer un pas amunt...

A la nostra agenda, constava des del gener que el 7 d'agost havíem de fer castells a Millars i si possible amb Tirallongues, però la realitat és a vegades adversa, fer castells amb 2 colles és per ara impossible.

Tanmateix no hem volgut perdre un Millars més. El 2020 no vam poder actuar, el 2021 havíem de participar d'una manera o d'una altra.

A les 6 de la tarda d'aquest dissabte una cinquantena de Castellers del Riberal entraven a plaça i s'enfaixaven, amb un objectiu: aixecar el primer pilar de 4 de la temporada. Un objectiu que sembla modest però del centenar de colles "en activitat", només 3 havien aixecat un pilar de 5 i 13 més un pilar de 4...

Fa pocs mesos encara qualsevol casteller haurien pensat que no haver vist cap castell a l'agost rellevava de la sciència ficció, doncs no, la realitat pot ser un malsomni que supera la imaginació. Agost 2021 només hem pogut veure pilars...

Però Aire Nou de Bao té molta sort, no depén exclusivament de castells, és una entitat rica de la seua diversitat, i aquesta diversitat ha permès mantenir activitats i contactes presencials amb part de la colla.

Sorollosos, Gralles, Bastoners, Diables i Falcons han assajat aquests darrers mesos amb grups reduits. Finalment quan Millars s'ha apropat hom hem pogut reunir la cinquantena de persones necessàries per a aixecar un pilar de 4.

Anem a pam:

A les 6 de la tarda 50 castellers amb camisa verda s'enfaixen. Els Sorollosos i les Gralles animen la plaça, els Bastoners executen un ball i els castellers fan una demostració de falcons: vols, vols coronats, pilars nets, la primera escala de 7x8 de la temporada i finalment a les 7 el pilar de 4 de comiat, un pilar verd (foto de capçalera) que no havíem fet des del 29 de febrer del 2020 a Perpinyà.

escala 7x8

primera escala de 7x8

Tots sabem que Millars és màgic. Des del 1997 hi fem els millors castells de la priemra part de la temporada, però hauríem pogut pensar ser emocionats fent un pilar de 4, i emocionats hem estat.

Ara tenim un repte: superar aquest pilar d'aquí a final de temporada. 

Més fotografies 

Castells, Millars