Diades airenovenques 2021

Els 13 i 14 de novembre hem celebrat les Diades airenovenques.

Unes Diades a les quals afegim una nova activitat: el Ball de Bastons, unes Diades marcades per un públic escàs, però per una bona participació dels airenovencs i per la qualitat dels actes proposats.

Dissabte 13 de novembre, a quarts de nou la Cobla Tres Vents donava el toc d'inici, un concert de gran qualitat. A les 10 Diables del Riberal i Nyerros del Conflent feien cremar carretilles a ritme dels Sorollosos, en acabar el Ball de diables se servia cremat i xicolatada, el DJ Riberal animava la darrera part de la vesprada.

El diumenge a les 10 del matí el Ball de Banyetes encapçalava el seguici popular, 13 diables infantils ballaven de La Vilbau a la Plaça de l'església, a ritme dels Sorollosos. 

Un seguici amb la participació dels Gegants de Sant Hipòlit de la Salanca.

Les Gralles del Riberal van bufar i molt... van tocar pels Gegants, el ball de Bastons i els castellers.

A plaça hi van entrar primer els Banyetes, seguits del gegants i finalment el ball de Bastons, la darrera de les activitats se van presentar en solitari. Cap de les colles anunciava no se va presentar a l'acte.

Els Castellers, també en solitari van tancar els actes de cultura popular descarregant 2 P4 simultanis, 3de6, 4de6, 4de6a, i pilar de 5. Notem que per primera vegada des del 1997 cap colla castellera de la desena invitada va acceptar la invitació.

Més fotografies de

Castells, Ball de Bastons, Ball de Banyetes, Ball de diables