Assemblea General 2021

El 15 d'octubre Aire Nou celebrava la 27ena AG ordinària

Una cinquantena d'airenovencs se va reunir a partir de 19 a la sala de festes de La Vilbau per a fer un balanç de l'any passat, un any marcat per les restriccions sanitàries degudes a la COVID 19. Una AG que ha comptat també amb un representant del Consell regional, de l'OPLC i dos del Consell municipal.

El President d'Aire Nou, Bernat va obrir l'acte recordant les dificultats d'un any difícil per una entitat que és Aire Nou, una entitat que sol actuar pels carrers en marc de les Festes Majors dels municipis. Un any sense intercanvis però un any al llarg del qual Aire Nou ha fet sempre el màxim que podia fer.

El balanç moral aprovat, Hervé va presentar el balanç econòmic, un balanç a la imatge del balanç d'activitats. El balanç 2021 representa un terç d'un any normal. És positiu d'uns 600 euros gràcies a subvencions mantingudes. Si en general el total de subvencions no superen mai el 10% del pressupost, engany representa un terç.

Cada responsable va presentar el balanç de l'activitat que encapçala. 

ElenaLaura pels castells i falcons: "hem tornat als assaigs el juny amb grups reduïts i sense pinyes. Ha calgut esperar l'agost per a fer el primer pilar de 4 a plaça, a Millars i l'octubre per a descarregar un 3de6 a Illa."

"Ara preparem les Diades i final de temporada i pensem amb el 2022 i els 25 anys dels Castellers del Riberal. Treballem per a tenir actuacions amb colles importants."

LaiaLaia per les gralles: "una temporada amb les dificultats degudes a la crisi sanitària però amb el repte d'acompanyar la colla de ball de bastons. Se treballa nou ritmes, noves músiques."

"Acompanyar castells i falcons, animar cercaviles i moments de festa."

PerePere pels diables: "malgrat les dificultats degudes a la situació COVID i post COVID, el conjunt de les colles de foc podrien sumar 11 actes el 2021, podria ser quasi com un any normal on hi fem una quinzena d'actes."

"El primer va ser per Sant Joan a Vilallonga de la Salanca, el segon per Total Festum a Occitània, destaquem la participació a la Trobada de Bestiari de Tuïr, a la Festa Major de la Jonquera amb Banyetes..."

 ElenaElena pels Sorollosos: "si l'activitat també ha patit de la situació, els Sorollosos han actuat força. Si la COVID no permetia organitzar festes, sí que era possible manifestar i és així que vam poder participar a manifestacions organitzades per Comitè de Solidaritat."

"Avui sem de 20 a 25, la colla creix i s'hi preparar el relleu de resposabilitats. L'Anna ha assumit la gestió unes setmanes, bon signe de cara al futur."

SamSam pel Ball de Bastons: "Fa una mica més d'un any vam fer els primers assaigs. Tenim 3 o 4 balls i n'afegirem més, cosa que nos permet actuar amb cercavila. Per a ara tenim dos objectius:

  • participar a la Trobada de Reus del 23 d'octubre
  • preparar el bateig de la colla per les Diades Airenovenques, el 14 de novembre"

Els diferents balanços presentats la mesa ha dimitit, es va fer una crida a més voluntaris per a presentar-se a la propera mesa que gestionarà el final d'any i el 2022. Sense cap candidatura la mesa se va tornar a presentar la mesa dimissionària amb pocs canvis. En Pere va anunciar que en Kevin se dónava de baixa, la Joana va anunciar que deixava el càrrec de secretària per impossibilitat personal d'assumir-lo durant uns mesos, queda a la mesa com a vocal, està substituïda per l'Hervé. 

  • President Bernat Casals
  • Secretari Hervé Pi
  • Tresorera marie Lopez
  • Vocals: Joana Serra, Laura Pi, Simona balent, Laia Casals, Pere Loreto, Sam Bernades, Elena Pi, Vanessa Fauchier, Miquel Casanova, Gil Rius, Manu Cateau

Tot seguit se dóna la paraula a:

LissotPierre Lissot per l'OPLC. va anunciara que d'aquí a 10 anys tota la mainada de Catalunya Nord que ho desitja podrà aprendre el català a l'escola. Va anunciar també que l'OPLC farà costat a l'associació La Bressola en el conflicte que l'enfronta a la Vila de Perpinyà.

 

AssieBenjamin Assié pel Consell Regional: Destaquem que és occità i domina la seu llengua, però que va fer l'esforç de preparar-se per a dir el seu discurs en català. Va fer servir la imatge dels castells com a símbol d'unitat i de solidaritat, i va dir que se podia comptar amb el CR per a sostenir la cultura i la llengua catalanes.

GotPatrick got batlle de Bao: va demanar excuses per a no parlar català, va reafirmar que Aire Nou podria comptar amb la municipalitat per a fer les obres de la part de dalt de l'espai reservat a l'entitat a la Vilbau.

Discursos acabats hom es va poder adherir a l'entitat per l'any a venir i vam poder tastar castanyes i vi de Vingrau i Taltaüll.

castanyada 2

Notem que el Conseller Departamental va arribar tard i si no va participar a l'AG, sí que vam poder parlar amb ell al moment de tastar castanyes

Garcia

 Agraïm tots els que han participat i els que han preparat la castanyada.