Skip to main content

Festa catalana de Cabestany

Festa catalana de Cabestany

Des del 2015, any rere any fem cremar a Cabestany, 

enguany hi recuperat els castells i falcons.

Dissabte 21 d'octubre dia de correfoc. els cabestanyencs són cada vegada més nombrosos a seguir l'acte de foc.

Poc abans de les 9 del vespre, els Sorollosos criden a participar, travessen el parc i a les 9 en punt surten Diables i Bruixes per una volta al poble. Per ara són encara pocs els que s'atreveixen a ballar a sota el foc, a sota les espurnes, el públic segueix els Sorollosos.

En arribar a la plaça final carretillades i maces majors se succeixen fins que s'encengui la paret, llavors la tronada dona el toc final, i el públic torna a prendre possessió de la plaça, ara sí que balla, jugant amb les percussions.

Un cremat i una xicolatada beguts a ritme de les músiques de la Tres Vents cloen una vesprada de foc, pensant ja al 2024!

El diumenge Aire Nou porta castells i falcons amb gralles i Sorollosos.

a les 11 en punt els Sorollosos donen el toc de sortida de la festa, uns 10 minuts de músiques integrant a vegades a les Gralles.

Enguany s'ha barrejat castells i falcons, hem sortit amb pilar de 4, a continuació un 3de6 clavat, un 4de6 net (amb acotxaneta) i un 5de5 net pels castells.

En seguint hem presentat falcons, les nostres millors figures: Pira de 9, una mescla de vols coronats, vols normals i pilars, i per acabar una escala de 8x9.

Un pilar de 4 va tancar l'actuació. La batllessa de Cabestany ha acceptat pujar a la pinya per a realitzar un pilar i uns quants joves han tret les sabates per a fer pilars de 2, una mena d'iniciació.

Felicitacions a tots els airenovencs que han participat a les diferents activitats. La realitat és que fa patxoca. Tot hi és, la música, el foc, estructures humanes de tota mena, balls, ... Felicitacions als Diables i Bruixes, als Sorollosos, Gralles, als castellers i falconers.

Un agraïment a la municipalitat de Cabestany que any rere any ens fa confiança. Un agraïment també als cabestanyencs que sempre se posen a les pinyes, s'ha d'agrair sempre, dona força confiança.