Skip to main content

Assaig especial castanyada

Assaig especial castanyada

El dimarts 31 d'octubre vam fer un assaig especial...

Unes dècades de mediatització de la festa d'Halloween i ja no recordem, (o no volem recordar) que a Catalunya tenim tradicions amb orígens similars. Aquí en aquest final d'octubre se solia tastar el vi novell, fer castanyades o convertir les bruixes en les protagonistes de la festa.

Enguany, Aire Nou de Bao ha volgut posar endavant aquestes tradicions nostrades, i adaptades a la realitat present, era l'especialitat de l'assaig del 31/10/2023!

Com que era dia d'assaig de castells i gralles, per assaigs vam començar la vesprada, destaquem que llavors no érem gaire, i feia falta sobretot la mainada més petita... llàstima... però apropant-nos de les 9, del final d'assaig vam veure com entrava més gent al local, airenovencs però també altra gent, gent curiosa de saber el que passaria.

Al mateix temps que l'assaig uns voluntaris feien torrar castanyes, altres decoraven el local i també l'exterior, altres se difressaven. Pocs minuts després de les 9 del vespre els Sorollosos entraven en acció, una mica de fum i sorgien les bruixes. Foc, trons i sarrau s'apoderaven de la Vilbau abans de deixar el pas a la degustació de les castanyes, de la crema de carbassa i dels panellets.

més fotografies

Agraïm tots els que ho han fet possible, els que han preparat, els que han participat.

L'any vinent millor encara!