Skip to main content

El centre de lleures a la Vilbau

El centre de lleures a la Vilbau

Joves de Bao i de Ceret han descobert els castells

Aquestes vacances escolars han estat una oportunitat per a joves ceretans i baotencs de passar per la Vilbau, posar faixa i descobrir l'activitat castellera i falconera.

Són 26 nines i nins del centre de lleures de Bao que van passar pel nostre local el dilluns a la tarda. Un grup de joves de 7 a 10 anys amb ganes de participar. Uns més atrevits amb ganes de pujar, altres amb ganes d'ensenyar força i de fer pinya.

El dimecres són dos grups que varen venir a la Vilbau, 2 grups de 20, grups composts de joves del Vallespir i altres del Riberal.

Els tallers van començar per una presentació d'Aire Nou via el vídeo de la Rumba del Riberal, un vídeo realitzat pels 20 anys dels Castellers del Riberal.

Un vídeo, una imatge de les nostres activitats. Els nins hi van poder veure evidentment el pilar central, però també els músics, els diables, el truc, el drac, els trabucaires....

I uns minuts més tard tots els mainatges s'atrevien a participar, a pujar a pilars de 2, a fer pinyes de pilars, pilars caminats i pilars aixecats per sota, vols i escales...

 

Més fotografies

Agraïm els responsables del centre de lleure i del PIJ de Bao  per a la iniciativa. Tota la mainada que ha participat, sovint amb molta gana. Els airenovencs que han dedicat unes hores del seu temps lliure a transmetre les nostres tradicions.

Si els mainatges han estat convençuts, ara han de convèncer els pares a fer el pas per a entrar a la Vilbau.

El més probable és que se torni a repetir i potser amb més tallers encara.