Tió 2021 - una vesprada de festa... limitada

Dissabte 11 de desembre Aire Nou de Bao celebra el final de temporada

La data era a l'agenda des de fa mesos, les darreres setmanes se podia dubtar, podrem o no celebrar el tió amb un mínim de condicions? Finalment seguim com més possible millor les regles imposades per la crisi sanitària s'ha pogut fer el tió amb èxit. Cançons, teatre, tió, àpat de festa i entrega dels mocadors 2019 s'ha pogut realitzar.

A les 3 de la tarda els primers voluntaris entren a la Vilbau per a preparar el sopar, un parell d'hores i tot és a punt, a les 5 s'ha comença en música i cançons, en seguint les gralles prenen el relleu abans de deixar lloc a la mainada. Malgrat haver tingut pocs assajos tots se'n surten molt bé. Arriba Els Sorollosos, el grup estrella, el que any rere any se prepara discretament i escarneix els airenovencs. Enguany els bastoners són a l'honor. 

Arriba el tió, i la mainada picant i cantant fins que aquest se decideix a cagar xicolata. 

És hora de l'aperitiu i del sopar, un sopar que s'acaba amb l'entrga dels mocadors pels airenovencs del 2019, els del 2020 s'hauran d'esperar encara unes setmanes. 

Se testa els coneixements dels airenovencs del 2021: quin any van néixer els Castellers del Riberal? de quin color tenen la samareta les Gralles? quins noms tenen els dracs? ... El col·lectiu 2021 hi ha respost i dons pel tió 2022 tindrà també el seu mocador.

Un tio Pep una mica d'endreça i nos donem cita per la rifla del dia de sant Esteve pels uns i per tothom al gener quan tornarem a fer picar els bastons, posar la faixa, bufar dins les gralles o tustar sus dels tabals.

Hem pensat amb aquests airenovencs clavats a casa per haver estat cas contact o positiu, desitgem que el 2022 deixi enrere aquesta brutícia i poder finalment tornar a la normalitat.

Agraïm els voluntaris que han preparat i animat la vesprada.

 

Més fotografies