Skip to main content

Decennals Valls 2021+1

Decennals Valls 2021+1

Per tercera vegada els Castellers del Riberal hem participat a les Decennals

Ajornades d'un any, les Decennals de Valls s'han pogut realitzar malgrat les dificultats degudes a 2 anys de restriccions i dificultats permanents.

El 2021+1 l'organització allenca posava l'acent sobre "Trobada castellera dels Països Catalans", no hi podíem fallar. 

Diumenge 30 de gener a les 7 del matí l'autocar sortia de la Vilbau, una parada al Montseny per a recollir l'embrió de la futura colla castellera del Baix Montseny i cap a Valls. Érem 61 camises verdes del Riberal, una de les 28 colles que havien respost a la convocatòria. 

Quan s'apropava migdia, al passeig de l'estació de Valls s'hi podia respirar un aire de festa, hom hi podíem saludar amics de diverses colles, tothom encantat de poder tornar a posar camisa i faixa, encara que sigui per a aixecar pilars.

A les 12 en punt les 28 colles preparaven les seves construccions i deu minuts més tard se onava el toc de sortida, 3 rondes realitzades amb una mitja horeta.

Per nosaltres ha estat l'oportunitat de descarregar el primer castell de la temporada, un 3de6, clavat, de bona mida, portar-lo a més de 200 km de Bao té el seu mèrit. Tot seguit nos vam dirigir a la Plaça del Balt, KM0 del món casteller, hi vam aixecar el nostre pilar i a dinar.

El dinar... en general invita l'ajuntament de Valls, però aquest 2022 no ha estat així i hem tingut la sort que en Josep-Maria Domènech ens invitès a menjar... una calçotada. Havia estat 10 anys president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, una persona amb ganes de fer país, de fer Països Catalans. El mapa ho té clar i l'objectiu també, és per aquestes raons que nos va acollir d'aquesta manera tan excepcional.

Vermut, calçots, salsa, mongetes, salsitxa, botifarra, rostes, xai, taronges, pastissos... com per un menjar de bodes. Només nos va faltar temps per a gaudir-ho completament, les obligacions del xòfer de l'autocar nos van obligar a marxar a quarts de 5, deixant el cafè però amb un anís mallorquí... una ampolla històrica que sabrem compartir el dia oportú.

Un agraïment als organitzadors i voluntaris de les Decennals, felicitacions a tots els Castellers i Gralles del Riberal que s'han aixecat el matí per a participar a la festa, un agraïment als castellers que han vingut a reforçar la pinya (Castellers del Baix Montseny, Tirallongues i Arreplegats).

El 2031 hi volem tornar, hi tornarem!

Més fotografies: