Skip to main content

En Robert ha anat a tocar les estrelles

En Robert ha anat a tocar les estrelles

Aquest dijous 6 d'octubre és un dia trist pels airenovencs.

En Robert ha estat víctima d'una embòlia pulmonar. Fa quasi 15 anys se va fer airenovenc, era el 2008. D'origen polonès, s'havia instal·lat a Catalunya Nord, hi havia treballat de farmacèutic, hi el seu temps lliure l'utilitzava a la recuperació del patrimoni, de la cultura i de la identitat catalana.

Donava temps a unes quantes associacions entre les quals l'associació salanquesa de renovació de barques catalanes i Aire Nou de Bao.

Va entrar a Aire Nou el 2005, venia a fer castells i se va deixar embolicar a fer part dels Sorollosos, a ajudar els correfocs posant-se al carro... i a tot arreu.

Era sempre voluntari, un voluntari present i participatiu. Se posava la faixa quan començava l'assaig, ajudava a tot el que se li demanava, fidel en amistat i apreciava la festa.

Quan hi va haver la COVID se va trapar sol a la Salanca, la seua filla amb problemes de salut, va decidir anar al nord de l'estat francès a ajudar-la. La crisi de la COVID acabada, la filla millor de salut, no s'havia pogut arrelar a França i volia tornar a Catalunya Nord.

Enguany hi ha tornat per Identi'CAT, per Millars i pel Concurs, com ho veieu, casteller fins al final.

Era apreciat per tothom, una mica rondinaire, però sempre feliç d'haver donat el màxim. 

Aquest cap de setmana 3 airenovencs havien de pujar a Dunquerca per a tornar els seus mobles a Torrelles, el poble on vivia abans de la Covid... la vida, o la mort n'ha decicidit una altra sortida.

Finalment s'ha mort aprop de les seues filles i no tornarà pas aquí, però nos acompanyarà a cada vegada que farem castells, falcons, correfocs, percussions... i festa.

Adéu Robert, que la terra et sigui lleu... 

Foto de portada: Robert al Concurset Torredembarra 2022

Robert web

Robert Falcons

fer falcons era també un repte